10 sätt att dra nytta av din 404 sida

Om du har en trasig länk på din webbplats och en klick besökare på den här länken kommer de att hänvisas till vad som kallas en 404 felsida. Detta är en standard sida som kommer att låta besökaren vet att länken de klickade på inte kunde hittas. Vi vet alla hur irriterande den här sidan kan vara. Den goda nyheten är att det finns sätt att göra detta arbete felsida för oss.


Även om dessa sidor kan driva trafik bort, kan vi designa dem att faktiskt bli produktiva säljverktyg. Anpassa din sida 404-fel bör vara en ganska enkel process. Kontrollera med din värd eller det program du använder för din webbplats för att se hur det kan göras. Tänk idéerna nedan för att ändra din 404 sida från ett hinder till en förmån.

1. Varmt välkommen – Lägg till en varm hälsning och göra dina potentiella kunder känner sig välkomna i stället för att jaga bort dem med en jätte-œERROR-? putsade över sidan.

2. Be om ursäkt med gratis gåva – Erbjuda dem en gratis gåva till misstag. Lägg till en länk går till en $ 5,00 presentkort, en bonus produkt med ordning, en gratis rapport eller e-bok, etc. Försök att ge dem en gåva som kommer att vara till nytta för dem och dig.

3. Prenumeration Page – Skicka dem till din prenumeration sida. Var noga med att ge dem en gratis gåva för teckning. Erbjud hjälp info, krävs resurser och mer i dina utskick.

4. Affiliate produkt – Om du är en affiliate för kvalitet och / eller tjänster, lägga till en länk till din affiliate sida.

5. Din produkt – omdirigera dem till dina produktsidor. Var säker på att du har väl utformad, lätt att navigera produktsidor.

6. Använd lite humor – Lägg något humoristiskt på sidan för att lätta på stämningen och gör dina besökare vill se sig omkring mer. Använd söta, glada, roliga bilder att sätta ett leende på läpparna. Var noga med att inte korsa några linjer och vara professionell.

7. One Time Erbjudande – Ge besökaren en speciell-time erbjudandet. Ge dem ett avtal inte finns någon annanstans.


8. SEO Fördelar – Designa din felsida så det liknar din webbplats andra sidor. Ge det ett sökord rika titel och innehåll. Lägg till din blogg / webbplats titeln. Lägg till en länk till din webbplats karta eller en webbplats sökfunktion. Det är svårt att undvika fel sidor, så gör dem att fungera för oss är ett bra alternativ.

9. Huvudsidan Länkar – Var noga med att lägga till viktig sida länkar på din webbplats så att besökarna vet vart man vänder sig. Kortfattat förklara hur händer kommer att gynna dem och vad du har att erbjuda.

10. Ring till handling – Var noga med att lägga till en uppmaning till handling på denna sida för att instruera besökaren vad man ska göra eller var att gå till nästa. I sekunder du måste få folks uppmärksamhet efter felsida kommer upp, kommer en uppmaning till handling göra ibland beslut för dem. Målet här är att inte låta detta oftast irriterande layout besökarna snabbt lämna din webbplats. Fånga deras uppmärksamhet med något intressant eller underhållande så de kommer att bortse från felet och stanna på din webbplats. Detta kan leda till mer trafik och försäljning för ditt företag


Be Sociable, Share!