10 sätt att skydda din PC

Det finns många saker att hålla i schack när det gäller hälsa och säkerhet i din dator. Dessa faktorer kan vara överväldigande, men det är verkligen inte så svårt som du kanske tror. Tänk dessa 10 enkla sätt att skydda din dator och ta oro från din mind.1) Använd antivirusprogram: Detta kan låta som en no-brainer, men faktum är att de flesta människor egentligen inte bryr sig om att kontrollera att om de har en anti-virus program installerat.


Ett annat viktigt faktum är att när du får ett installerat kan du inte kontrollera om dess arbete, skanning eller fungerar allt igen. Gör det till en vana att kontrollera om dina Anti-Virus Definitions är upp-to-date och att du har en schemalagd genomsökning som fungerar och är ren minst weekly.Free Anti-virus program som fungerar.
Avira
Avast
AVG
Microsoft Security Beta
2) Ladda inte ner från shady.com Om du verkligen behöver en fil eller låt eller vad du söker på internet för, kanske prova att betala för det. Det finns miljontals av virus över hela internet, bland annat genom frestande “free-film-downloads” eller webbplatser torrent. Tänk på lång sikt. Om du måste punga ut $ 10 för att få din nedladdning, kommer det att vara en massa mindre pengar än att försöka att befria din dator masken du just fick från vissa underjordiska blackhat website.Proven Gratis nedladdning webbplatser.
Download.com
PCWorld.com nedladdningar
Sourceforge.net (även om jag är säker på att du kan hitta problem om man tittade tillräckligt hårt)
3) Uppdatera ditt operativsystem: Använd Windows Update för att hitta de senaste patchar och fixar säkerhet för din dator. Det finns nya bedrifter finns varje dag och hackare utnyttja dessa för att styra datorn, stjäla din identitet etc.Start> Program> Windows Update4) Säkerhetskopiera din dator: Även om du kanske tror att du har skyddat din PC till fullo, finns det något sådant som felfri när det gäller skrivbordet och bärbara datorer vi använder. Gör det till en vana att säkerhetskopiera dina viktiga filer på en vecka, om inte dagligen. Med kostnaden för USB-enheter att gå ner och deras kapacitet att gå upp, gör de det enkelt att lagra data någon annanstans än din dator. Det finns andra tjänster ute på Internet, t.ex. FTP, fil lagringsplatser och e-post som gör att du får en 3: e option.5) Uppdatera dina lösenord: Hackare använda saker som kallas Våldsamma Crackers. Dessa verktyg möjliggör för dem att bryta sig in i dina konton på internet om du har ett svagt lösenord. Prova att uppdatera dina lösenord till något mer sofistikerat, med hjälp av versaler, gemener, siffror och specialtecken (när det tillåts). Dessa kommer att förhindra hackare från att Brute Force sig in i din accounts.This tar upp en annan punkt om nätfiske. Nätfiske är när du skickat ett e-postmeddelande som ser ut som från din bank eller PayPal, ber dig att uppdatera ditt kreditkort eller ändra ditt lösenord, när det verkligen det är en nätfiskewebbplats som ser identisk med den faktiska platsen. Dessa områden används för att stjäla din identitet och din account.6) Lär dig att upptäcka nätfiske e-post. En tumregel är att om du får ett mail från en bank eller paypal, inte använder länken i e-postmeddelandet att logga in på webbplatsen. Öppna ett nytt webbläsarfönster och manuellt skriva in adressen och gå därifrån. Vissa Phishing e-post är nästan omöjliga att upptäcka. Så det är bara göra det en punkt att inte klicka på länkar i dessa typer.
Lite mer insikt:

Legit företag vet ditt namn och kommer med största sannolikhet ha den i e-postmeddelandet. Om det bara står “Bäste kund” då bör vara det första varningsflagga.

De vet ditt kontonummer. Nätfiskare vet inte din information, försöker de att stjäla detta från dig. Troligtvis om du ser ditt kontonummer i mailet, det förmodligen äkta. Se till att dess rätt konto # och inte en bluff.

Kontrollera e-huvudet. E-postmeddelandet huvudet bör ange det kom från den påstådda källan (även om detta kan förfalskas!). Detta innebär att den utökade fältet Från: information (oftast om du klickar “Detaljer” i e-postmeddelandet skall vara från info@yourbank.com or@paypal.com och not@shadymcshady.com

Hackare kan förfalska hyperlänkar att titta riktigt. Bara för att du svävar över en länk och det står http://paypal.com egentligen inte menar det kommer att gå dit. Så detta gör det knepigt. Det bästa tillvägagångssättet, som jag sagt ovan, är att öppna ett nytt webbläsarfönster på egen hand och skriv in url själv.
7) fysiskt skydd. Beroende på var du bor här kan vara lika besvärande som att hålla virus ur ditt system. Om du är i college, se till att köpa en bärbar dator lås som passar runt skrivbordet eller någon annan svår att flytta objekt. Laptop är lätta att stjäla och dyra, inte lämna det upp till förtroende eller ansvar för andra. Köp ett överspänningsskydd för skrivbordet PC.Lightning och spänningstoppar är oförsonliga till elektronisk utrustning. Se till att köpa en som har någon form av joule rating och inte bara en plugg extender. Den joule betyg är inte särskilt viktigt eftersom det inte finns någon som standard i hur företag mäter hur många joule den kraftiga ökningen enheten kan skydda sig mot. Tumregeln här är kvalitet. Det finns platser du vill slarva och spara en slant, men inte här. Köp en fin one.8) Firewall. Precis som en anti-virus program, en brandvägg blockerar okända anslutningar inkommande och utgående. Om du lyckas få ett virus, en mask eller bakdörr, kommer brandväggen fortfarande att kunna tjäna upp skydd och gör dig medveten om att det är något skuggan händer med din dator. Det enklaste Brandvägg jag någonsin används är ZoneAlarm och jag rekommenderar ändå att det på grund av sin användarvänlighet och bekväm interface.Zone Alarm Firewall9) Starta om din dator. Detta är avgörande för säkerheten för din dator, eftersom den tillåter patchar och säkerhetsuppdateringar som skall tillämpas. Många ignorerar helt enkelt irriterande “Starta om datorn nu” varning efter att Microsoft skjuter en uppdatering till din dator, men bara ta några minuter av din dag att starta om datorn för att se till att allt är upp till speed.Furthermore denna hjälper till med datorns prestanda eftersom det finns många program som så småningom bromsa din dator till en genomsökning. Detta kan bero på många faktorer: lite minne, minnesläckor, fragmenterade hårddiskar, över-arbetat processorer, etc. Så, omstart. Datorn kommer att tacka dig later.10) Säkra ditt trådlösa nätverk. Många hemanvändare bara inte tar sig tid att ställa in deras trådlösa router korrekt. Om ditt trådlösa nätverk hemma är okrypterad, kan vem som helst som är nära ditt hus, lägenhet eller studentrum se signalen. Inte bara det, om de är smarta nog, kan läsa vad du skickar över trådlöst till Internet eller till andra datorer i ditt rum, hus, etc.Your PC, sekretess och andra känsliga uppgifter är öppen och upp-för-vinna . Även vid användning av WEP, är det lätt knäckt av en hacker som vet vad han / hon gör. Den bästa standarden är WPA eller om den kan WPA2 är bäst. Gör dig själv en tjänst och läsa manualen som följer med den trådlösa routern eller få din internetleverantör att konfigurera den för dig (om det följde med internet). Det är lättare att göra än du tror!

Be Sociable, Share!