10 sätt att spara pengar idagOm du är ute efter att spara pengar i dag, så kanske du tror att du har skära ner på alla områden som du kan. Varför inte se om dessa tips kan hjälpa dig att göra din budget gå vidare? Här är några fler saker du kan göra.
Få de bästa erbjudandena
Om du förnya din bil eller hus försäkring, eller tror att du kan betala för mycket för din gas eller el, eller telefonen, så varför inte titta runt och se om det finns ett bättre erbjudande? Kanske ska du berätta för din nuvarande leverantör att du tänker på att lämna, och se om de kan erbjuda en bättre affär.
Leta
Det är verkligen inte betala för att åka runt, så det är viktigt att du inte bara accepterar din förnyelse offert, eller den första priset ges till dig. Kanske du kan få vad du letar efter på nätet, billigare än du trodde. Kanske får du en bättre service och bättre värde när du köper lokalt.
Titta på nätet
Låt prisjämförelsesajter göra det hårda arbetet för dig om du letar efter en semester, bilförsäkring och varje vecka shopping. Det bör noteras att vissa prisjämförelsesajter tar en minskning med din betalning, och så kan vara dyrare än att gå till återförsäljaren eller leverantören direkt.
Minska avfallet
Genom att minska mängden mat, vatten, elektricitet och andra saker du avfall, kommer du att kunna spara på dina räkningar, vare sig energi eller shopping. Kom ihåg att släcka alla lampor när du lämnar ett rum, och inte lämna kranarna körs när du borstar tänderna. Laga inte mer än du och din familj äter, eller kanske kan du spara resten och frysa det för en annan dag. Varför inte se om du kan sälja dina oanvända eller oönskade objekt?
Köp smartare
När du går och handlar kan du spara pengar genom att ta fördel av flera köp rabatter. Var noga med att välja produkter som du normalt använder, och att du faktiskt kommer att använda dem. Det är ingen idé att köpa massor av frukt och grönsaker eftersom det är billigt, bara för att det ska gå ut eftersom du inte äter det. Köpa bulk påsar med pasta, ris, potatis och andra objekt hjälper dig att spara pengar också. Varför inte se om en lokal leverantör kommer att vara billigare än din mataffär?


Använd vad du har
Genom att tänka igenom vad du har och vad du behöver, kan du spara pengar genom att inte ha den senaste nya gadget eller ändra din bil så ofta. Kanske köpa något nyare eller bättre kommer att spara pengar på lång sikt. Gör din behöver verkligen en ny telefon, eller kommer möjligheten att använda internet medan du är ute och om att hjälpa dig att upptäcka ett fynd, eller för att hålla bättre kontakt med vänner och familj i stället för att förlita sig på dyra telefonsamtal?
Köp i förväg
Hur mycket kan du spara på din tåg eller flygbiljetter, semester, boende, tidningsprenumerationer och mer, genom att boka i förväg? Istället för att lämna saker till sista minuten, varför inte se om du kan få en bättre affär genom att boka så långt i förväg som du kan?
Transport
Varför inte se hur mycket pengar du kan spara när du minska din bil användning. Kanske kommer det att vara snabbare och billigare att resa till arbetet med allmänna transportmedel. Kanske du bestämmer dig för att gå mer, istället för att få bilen ut för kortare resor. Varför inte börja cykla igen också?
Isolering
Genom att säkerställa att ditt hem är väl isolerad, måste du mindre värme för att hålla dig varm när det är kallt. Om du är osäker på om du har tillräckligt isolering, eller rätt typ, varför inte se om det finns en gratis undersökning som du kan ha gjort för att se. Du kanske till och med rätt att få hjälp med att betala för ny isolering också.
Värme
Förutom att ha bättre isolering, kommer du också att betala mindre för din uppvärmning. Byta till en skog pelletspanna kan spara en betydande summa pengar, speciellt om du använder olja, gasol eller kol för att värma ditt hem. Använda träpellets för att värma ditt hem kan vara så mycket som 30% billigare jämfört med olja. Du kommer också vara miljövänliga och göra ditt för att rädda planeten too.Now du vet hur annat du kan hushålla, varför inte se hur mycket pengar du kan spara?


Be Sociable, Share!