12 rekommenderade sportfilmerBend It Like Beckham (2002).
17 år gammal flicka från traditionella sikhiska familjemedlemmar som är bosatta i England vill ivrigt att spela fotboll, precis som sin idol, David Beckham … Den första anledningen att titta på denna komedi drama är bedårande Parminder Nagra (ER), som du kommer att identifiera vid första anblicken. Andra och tredje skäl är otroligt söt Keira Knightley (”Pirates of the Caribbean”) och lika het Jonathan Rhys Meyers (’The Tudors ”). Åh, och det finns gott om bra låtar throughout.THE BIG BLUE / Le Grand Bleu (1988).
Två vänner som delar en passion för den farliga sporten fridykning, tävla mot varandra i en fridykning tävling … Visuellt imponerande advendure drama i regi av Luc Besson (”Fifth Element) och filmade på vackra platser vid Medelhavet. Skådespelare Jean-Marc Barr (Le Divorce ”) och Jean Reno (nedan Crimson Rivers”). Blades of Glory (2007).
Att förbjudas från OS, två skridskoåkare hitta kryphål som tillåter dem att konkurrera som samkönade par laget … Låter hilarious? Jo det är! Komedi parodi värt att titta på för överraskande skämt och yrande föreställningar av två huvudaktörer, Will Ferell (’The Other Guys ”) och Jon Heder (Napoleon Dynamite). The Blind Side (2009).
Omsorg medelklass kvinnan hjälper hemlösa tonåring, en vän till hennes son, för att bli framgångsrik All American fotbollsspelare … Även om du inte är intresserad av amerikansk fotboll, kommer du att njuta av denna drama baserat på verkliga händelser. Fantastisk Sandra Bullock (”Förslaget”) lyser i ledande roll som förde henne många utmärkelser, bland annat den viktigaste – (. 1993) Oscar.COOL Runnings
Fyra bobsledders från Jamaica försöker göra det till vinter-OS, ledda av tränare som en gång var kopplad till fusk skandal … Komedi om bobsledders som aldrig ens såg en snö (!), Löst baserad på sann historia, firar ”aldrig-ge-up” anda och har förmodligen det bästa roll i en karriär sen komiker John Candy (nedan flygplan, tåg och bilar ”). Enter the Dragon (1973).
En kampsport herre rekryteras av byrån för att spionera på brott herre, att använda hans inbjudan till en kung fu-turnering som täckning … En riktig klassiker! Den första kinesiska martial arts-film som har producerats av en stor Hollywood-studio. Naturligtvis är det omöjligt att inte nämna legendariske ledande aktör Bruce Lee (”Fist of Fury”) som tragiskt dog kort efteråt filming.JERRY Maguire (1996).
Fired sport agent som kämpar för att hålla sina kunder med stöd av sin ex-kollega – ensamstående mamma som är hemligt förälskad i honom … Tom Cruise (”Knight and Day”) och Rena © e Zellweger (”Bridget Jones dagbok”) delar en ganska bra kemi i Cameron Crowe: s (”Almost Famous”) komedi drama, men det är Kuba Gooding Jr (”American Gangster” ), spelar fotboll stjärna, som levererar den mest minnesvärda rad i filmen – ”Visa mig pengarna!” The Karate Kid (1984).
Nya barn i stan, mobbad i skolan, blir vän med en japansk vaktmästare, kampsport herre, som lovar att lära honom karate … Ja, jag vet att det finns en ny remake av filmen, men original tar denna tonåren melodram välförtjänt har rykte om en kultklassiker. Slim Ralph Macchio spelade rollen av en high school tonåring så övertygande, blev jag förvånad att ta reda på var han 23 på den tiden! Unforgettable linje? ”Vax på … vax off. Vax på … vax off ”LAGAAN. EN GÅNG i Indien (2001).
Centrala Indien 1893. Brittisk officer, som har infört höga skatter (lagaan) på människor från de lokala byarna erbjuder en satsning: om deras by laget slår en brittisk lag i en omgång cricket, kommer deras skatter för 3 år annulleras … Detta episka musikaliska, en av de mest lovordade Bollywood film i hela världen, är en bra kombination av mot-alla-odds story, rolig soundtrack och charmiga framträdanden av Aamir Khan (Rang De Basanti) och Gracy Singh (Högtalare). MILJONER Dollar Baby (2004).
Åldrande boxning coach, besväras av hans förflutna, går med på att utbilda amatör kvinnliga boxare som drömmer om att bli en professionell … Hilary Swank (Conviction) initialt chockad när legendariske skådespelaren och regissören Clint Eastwood (”Gran Torino”) erbjöd henne en ledande roll i detta kontroversiella drama, men hon motiveras hans förtroende genom enastående prestanda som förde henne en Oscar för bästa skådespelerskan! Point Break (1991).


På hans undercover uppdrag, FBI-agent infiltrerar surfa gänget och försöker bevisa att surfare gjort serier av en bank rån … Även om filmen tomten låter som en bra material för en parodi, är det faktiskt actionthriller, regisserad av Kathryn Bigelow (”The Hurt Locker”). Den största attraktionen av ”Point Break”, bredvid action sekvenser, är två heta skådespelare – (. 2008) Keanu Reeves (”Matrix” trilogi) och sen Patrick Swayze (”Ghost”), här på toppen av sin career.THE BROTTARE
Pensionerad brottare försöker förena med sin frånskilda dotter samtidigt som hänsyn tas comeback som kunde döda honom … Häpnadsväckande drama i regi av Darren Aronofsky (”Requiem for a Dream”) kommer att beröra ditt hjärta även om du inte bryr dig om brottning. På grund av en låg budget på filmen, Mickey Rourke (”Sin City”) avstått från avgiften, men ändå levererat det bästa resultatet av hans karriär, spelar en karaktär som var mycket som han själv