17 sätt att tvinga Vista att köra fortareWindows Vista har fått så många klagomål med genomsnittligt och erfarna användare. De flesta av dessa klagomål kretsar kring långsam och värdelös standardinställningar. Så låt mig fråga: är Vista döda dig? Här är några knep som du kan använda för att optimera den.
Jag kör aldrig Microsoft OS utan min hands skit renare installerat. CCleaner, som ägs av Piriform, tar bort all oönskad skräp ackumulerade från olika program installationer, webbläsare och fönster i allmänhet. Det kommer också att ta bort några filer kvar flyter runt, att Windows inte längre använder. Jag använder den alltid när jag behöver tömma min papperskorgen. När du har installerat det, högerklicka på papperskorgen och tryck på “Kör CCleaner” och det kommer att köras i bakgrunden några sekunder.
Använd en separat partition för dina filer (musik, Word-dokument, etc). Inte bara kommer det hjälpa till med att säkerhetskopiera din dator, men det kommer att hålla dessa filer från hogging samma utrymme som din OS. Att krympa / ändra en partition, högerklicka på Den här datorn-> Hantera-> Diskhantering. Klicka på C: eller den enhet ditt OS är på och klicka på “Shrink Volume”.
Om du har ständigt installera och ta bort filer, kan du använda Diskdefragmenteraren (Start-> Alla program-> Tillbehör-> Systemverktyg-> Diskdefragmenteraren)
Välj ditt säkerhetsprogram klokt. Jag har funnit att Norton är starkt påfrestande för RAM-användning. Säkerhet sviter med ett eller två program är max vad du bör sträva efter. Jag älskar AVG.
Om du inte får Vista för Aero, inaktivera det. Det är ett enormt minne avrinningsyta. Högerklicka och klicka på “Anpassning”. Välj sedan “Fönsterfärg och utseende”. Då “Öppna klassiska utseende egenskaper för fler färgalternativ”. Du kan välja fönstret tema du väljer.
Använda en lätt webbläsare. Även om jag använder Mozilla för merparten av mitt arbete, finner jag Google Chrome enkelhet vara perfekt för Windows Vista.
Begränsa dina program startar. Du kan göra detta i CCleaner eller ta bort dem med hjälp av Kontrollpanelen. Förhindra onödiga program från att laddas vid start kan drastiskt sänka starta tid. De enda program som jag absolut måste hålla är mina säkerhetsprogram, min ATI-grafik drivrutiner och mina trådlösa drivrutiner.
Om du använder externa program för att kontrollera din e-post, Outlook, begränsa antalet gånger den uppdaterar din brevlåda. Kontroll mail dygnet runt kan sakta ner din dator, särskilt om du har missat några dagar och har ett gäng av e-post för att ta emot. Du kan också välja att göra en manuell Skicka / ta emot. För att ändra Skicka / ta emot inställningarna under Outlook hit Verktyg-> Send/Receive-> Skicka / ta emot Inställningar-> Definiera Skicka / ta emot grupper eller använd genvägen Ctrl Alt S.
Stäng av Bluetooth-mottagare om du inte förväntar dig några filer. Det bör finnas en omkopplare på din dator.
Inaktivera skärmsläckaren. Låt oss vara ärliga, om du inte använder din dator, bör det vara avstängd. Om du behöver för att hålla det på, stänga av bildskärmen.
Sluta använda Hibernate och vilolägena. Åtminstone ändra inställningarna för att hålla dessa lägen från att sparka på automatiskt. Dessa extra “power save” lägen kan spara lite el, men alla dina processer som körs oftast lagras i minnet för en “snabb” vakna. (Kontrollpanelen-> Energialternativ)
Lämna inte CD-ROM i enheten om de inte används. Om datorn upptäcker en skiva i enheten, varje så ofta, börjar den att snurra för att få en snabb läsning. Under dessa stunder, saktar datorn ner, och ibland pauser.


Manuellt installera Windows-uppdateringar eller ändra tiden till ett ögonblick när datorn definitivt inte kommer att användas. Tung multitasking medan du hämtar och / eller installera uppdateringar är en smärta och ett hemskt idé om du inte har mycket RAM till att börja med. (Kontrollpanelen-> Windows Update-> Ändra inställningar eller högerklicka på ikonen under en uppdatering)
Stäng oanvända program under multitasking. Jag är villig att erkänna att jag är en tung multitasker och då och då jag hamnar med 8 Anteckningsblock öppna 3 olika webbläsare som körs, och MS Office sparkar i bakgrunden plus Microsoft Zune minimeras till min Aktivitetsfältet. Jag vet att jag sällan behöver alla dessa fönster öppna samtidigt, så det smartaste man kan göra är att stänga oanvända sådana.
Köra minneskrävande program (oftast programmering IDE) som Microsoft Visual Studio och Adobe Dreamweaver när Multitasking är en enorm no-no. Dessa program kräver de flesta, om inte alla, din tillgängligt minne. Respektera detta eller de kommer så småningom stänga ner dig.
Om du har råd, köp en bärbar dator fläkt. En överhettning bärbara får datorn att jobba mycket hårdare än en cool en.


Be Sociable, Share!