4 Personliga utvecklingskompetens värt att lära sig nytt år

Tycker du själv arbetar på ett jobb du hatar, terar krav familjeliv och umgås med “vänner” du kan bry sig mindre om? Du sätter på ett lyckligt leende för alla att se, men innerst inne du känner gammal. Du bara väntar på att klockan ska slå en annan dag, så att du kan göra samma sak igen. Under de senaste åren är inget intressant, spännande och tillfredsställande. Faktum är att när frågade när den bästa dagen i ditt liv är, har du en dimmig bild av en händelse som hände för ett decennium sedan. Tja, om det är du, vet att du bara gör detta för dig själv! (Det kanske låter hårt, ja, men det är sant.) Det finns absolut ingen anledning för människor att känna att de är enbart skådespeleri en roll de inte vill, fast i en scen de inte kan undvika. Ditt liv är ditt eget och det är vad du gör det. Du är kapten på fartyget. Kanske vad saknas från dig är personlig utveckling skicklighet. Men oroa dig inte, hjälp är på väg! Nedan är bara 4 av de personliga utveckling färdigheter du kan fortfarande lära:


Självkännedom Allt börjar med självkännedom. Detta är förmågan att driva pausa och titta på vad som händer inom oss vid varje given tidpunkt. Det är en personlig utveckling färdighet att tvärtemot vad många tror, ​​det är inte så lätt som det låter. Många av oss är betingad att se mer mot vad som händer utanför oss själva, än vad vi känner och tänker. Några av oss tenderar också att vara ständigt förneka om saker som händer i våra liv. Men om vi inte öva personliga utveckling förmågan att vara självmedvetna, kan vi missa de känslor Simmering precis under ytan. Det sista vi vill är att de saker vi undertrycker, att plötsligt blåsa upp i våra ansikten! Att motverka irrationellt tänkande Här är en personlig utveckling färdighet värt att lära sig: förmågan att debattera med sig själv när vi är orimligt. Irrationella tankar är de som gör ingen mening alls, och kan i själva verket vara kontraproduktivt, men är så stark att vi håller fast vid dem för brinnande livet. Till exempel kan vi har övertygat oss om att vi behöver för att behaga alla i syfte att bli älskad. Eller kanske vi tror att vi måste vinna någon annans godkännande innan vi kan tänka oss en framgång. Men egentligen, är tankar som dessa att hjälpa människor blir som de är tänkt att vara? Du måste veta hur man ska stampa dessa tankar ner, annars kommer de att ta över ditt liv!

Kommunicera vad vi känner några anser offensiv kommunikation som en personlig utveckling färdighet. Men det är vettigt att det är en, inte sant? Om du inte berätta för folk vad du behöver, blir det svårt för dem att svara effektivt. Det finns tillfällen då vi spenderar våra liv terar hur älskade dem misslyckas med att tillhandahålla oss med vad vi letar efter när en enkel begäran från oss skulle ha löst problemet. Världen har inte en kristallkula som kan gissa vad som händer inom oss. Om du vill bli hörda, måste du tala! Bouncing Tillbaka från Underlåtenhet slutligen investera i att utveckla din motståndskraft. Om du inte kan göra något av två saker: det kan besegra dig, eller det kan göra dig starkare. Nyckeln är verkligen i praktiken. När du misslyckas, ta reda på vad som gick fel och sträva efter att inte göra samma misstag två gånger. Fastighetspamp Donald Trump fick förklara konkurs vid ett tillfälle i sitt liv, men gjorde det stoppa honom från att försöka igen? JK Rowling, författare till den bästsäljande Harry Potter-serien, var tvungen att gå igenom flera manuskript avslag innan de fick publiceras. När du misslyckas, gråta. Men bara för ett ögonblick. Utnyttja personliga utveckling förmågan att damning sig själv av och försöker igen. Om du lägger till dessa fyra personlig utveckling färdigheter i din lista över nyårslöften, för att du kommer att få ett annat synsätt samma tid nästa år!

Be Sociable, Share!