4 Tips för att resa mellan Centrala Barcelona och Barcelona Airport


Om du kommer att resa till Girona, Costa Brava eller Katalonien, i allmänhet, det finns en god chans att du kommer att passera Barcelona någon gång. För många är Barcelona porten staden att komma till Spanien och den europeiska kontinenten sedan dess flygplats erbjuder utmärkta förbindelser över hela världen.


Barcelona är också en fantastisk destination i sin egen rätt och förmodligen förtjänar flera dagar av din tid oavsett var annat du kommer att resa. För vissa resenärer kan de besluta att tillbringa hela sin semester i Barcelona! I likhet med många stora europeiska flygplatser, det är i allmänhet god transport förbinder flygplatsen med närbelägna orten. Barcelona är inte annorlunda. Flygplatsen ligger flera kilometer utanför centrum och tillräckligt med tid bör tillåtas för resan, så har några förslag på att få till och från flygplatsen till Barcelonas centrum är innan du anländer en bra idea.There finns flera olika sätt att resa till / från Barcelona flygplats (BCN) och centrala Barcelona och nedan är en rekommenderad 4 möjliga alternativ. Observera: Det finns också ett tåg som förbinder Terminal 2b till centrum med tåg (RENFE), men om man kommer till terminal 1 en extra transfer krävs för att komma till terminal 2. Skytteln och den ytterligare tid som krävs innebär att tåget alternativet inte finns med i listan nedan som en allmän rekommendation.
Taxi: priset är ungefär $ 40 med en extra avgift för många eller överdimensionerade väskor (dvs. cyklar). Lämna minst 30 till 45 minuter för resan, beroende på trafiken.
Privat Shuttle: Detta är en av flera privata pendeltrafik tjänster som kostar ca $ 100 per fordon. Grupper av 2-4 kan resa för samma takt (bekräfta detta med företaget när du bokar). Du kan boka online på: www.barcelona-flygplats-transfers.com. Var noga med att boka i förväg och även nämna att du har en stor eller många säckar (avgifter kan tillkomma). Låt 30 till 45 minuter för den här resan.
Aerobus: Denna expressbuss erbjuder service från utvalda platser i Barcelona Barcelona Airport. Bussar avgår ungefär var 5 till 10 minuter med biljettpriset kostar ca $ 8. Biljetter kan köpas från föraren, när du ombord på bussen. Låt 45 minuter för resan. www.aerobusbcn.com.
Buss nummer 46: Medan det mest ekonomiska alternativet, detta rekommenderas inte om du har en hel del tunga påsar. Men om du inte har så många väskor kan detta vara ett alternativ för dig. Till / från flygplatsen, kommer priset att kosta ungefär $ 2 och dra 45 till 50 minuter. Dessutom, om du har eller planerar att köpa “Barcelona Card” (en $ 10 rabattkort för besökare som tillåter reducerade biljettpriser på vissa Barcelona museer och obegränsat kollektivtrafik), är resan till / från flygplatsen ingår i priset av kortet


Be Sociable, Share!