5 saker du förmodligen inte vet om Eiffel Tower

Den franska regeringen meddelade först planer på att bygga ett järn monument på Champ de Mars genom att öppna upp en tävling för allmänheten. Resultaten hemlighet förutbestämd så snart som Alexandre-Gustave Eiffel presenterade sin idé. Hans konstruktion var så originellt och magnifika att inga andra tävlingsbidrag kan compare.2. Alexandre-Gustave Eiffel, senare känd som “Iron Magician”, var hjärnan bakom att bygga Eiffeltornet.


Trots sina tekniska landvinningar är han inte alls lika känd som de strukturer han bidragit till att skapa. Efter tornet blev klar, fortsatte Eiffel att bo och arbeta inne i hans mästerverk för nästa 30 years.3. Eiffels Iron Giant inte bara erbjuder besökarna en spektakulär utsikt över Paris, men också två fantastiska restauranger. Det finns inget som njuter av utsökt fransk mat inne i landets mest kända monument. Restaurant Altitude 95 med utsikt över floden Siene och ligger på den första plattformen av tornet. Jules Verne är restaurangen på den andra plattformen och reservationer krävs för att äta there.4. Stående vid 1.063 ft tall, ungefär lika med 108 berättelser, är Eiffeltornet den högsta byggnaden i Paris. När det först byggdes 1889, var det den högsta byggnaden i world.5. Inte många trodde på tornet som något speciellt i början. I själva verket var det kommer ursprungligen rivas år 1909 att säljas som skrot. Tornet skonades att användas för kommunikation. Över 200 miljoner människor har besökt denna berömda landmärke sedan den öppnades för allmänheten. Det fortsätter att vara en av de vackraste och mest älskade strukturer i världen. Läs mer på saker att göra i Paris.org

Ca Eiffel Tower.txt

Bra i sin struktur och magnetiska i deras närvaro, har Eiffeltornet blivit en symbol för Frankrike och Gustave arkitektoniskt underverk. Även känd som La Tour Eiffel, var järnet gallret tornet byggdes som en ingång hålfoten för världsutställningen 1889. Eiffeltornet främjas av miljontals besökare och lokalbefolkning varje år. Vet du hur högt är Eiffeltornet? 1,063 Stående fötter, är detta den näst högsta monumentet i Frankrike efter Millau viadukten, vägen bron över floden Tarn. Smeknamnet “Lady de fer, eller Iron Maiden gör majestätiska byggnad av monumentet är en framträdande symbol för Frankrike idag. Här är lite information Eiffeltornet för att hjälpa dig att få mer information, om du inte kan!

Eiffel Tower Fakta

Historia Tornet byggs från 1887 till 1889 som ingång hålfoten för utläggningen och världsutställningen. Denna händelse var att fira hundraårsminnet av stormningen av Bastiljen och den franska revolutionen. Cirka 18.038 bitar av puddled järn var de miljontals nitar. Gustave Eiffel fick hjälp av arkitekten Stephen Sauvestre och design ingenjörer Maurice Koechlin och Emile Nouguier. Ironiskt nog när tornet byggdes ansågs fult av många konstälskare. Flera medlemmar av den konst samhället fördömde och sa bara förstörde den tomma horisonten av staden Paris. Franske romanförfattaren Guy de Maupassant, som var sång om hans hat mot tornet, åt han lunch varje dag på Tower restaurangen. Hans förklaring var att det var den enda plats i Paris där man inte kunde se strukturen. Vilken episoder av ilska på strukturen, är det faktum att det blev ett föremål av intriger i världen. Läs mer om Eiffeltornet.

Design Tornet väger 10. 000 ton finns flera icke-metalliska delar också. Metalldelar som används i konstruktionen väger 7.300 ton, som om smält fylla 125 kvadratmeter på ett djup av 6 cm. Tidpunkten Tornet byggdes, fångade den massiva konstruktionen flera ingenjörer och allmänheten lika. Men med broar erfarenhet av att bygga, visste Eiffel och hans ingenjörer att tornet måste vara vindtätt. Empiriska och grafiska metoder som används för att beräkna luftmotståndet, jämfört bero på en etablerad matematisk formel. Har dock fram till idag inte kunnat förstå beräkningarna i byggandet av denna struktur. Eiffel Tower en tandborste 50 till 60 ton färg vart sjunde år för att hålla rosten borta.

Be Sociable, Share!