5 Viktiga regler i Webbdesign


När det kommer till din webbplats bör extra uppmärksamhet ägnas åt varje minut detalj för att se till att det fungerar optimalt för att tjäna sitt syfte. Här är sju viktiga tumregler att observera att se till att din webbplats fungerar väl.

1) Använd inte splash sidor

Splash sidor är de första sidorna som du ser när du kommer till en webbplats. De har normalt en mycket vacker bild med ord som ”välkommen” eller ”klicka här för att komma”. I själva verket är de bara det – vackra vaser utan verkliga syfte. Låt inte dina besökare har en anledning att klicka på ”tillbaka” knappen! Ge dem värdet på din webbplats på framsidan utan splash sida.

2) Använd inte överdrivet webbannonser

Även de minst netto kunniga människor har tränat sig att ignorera bannerreklam, så att du kommer att slösa bort värdefull webbplats fastigheter. Istället ger mer valueable innehåll och väva relevanta länkar affiliate i ditt innehåll, och låt dina besökare känna att de vill köpa istället för att pressas att köpa.

3) Har en enkel och tydlig navigering

Du måste ge en enkel och mycket enkel navigation menyn så att även ett litet barn vet hur man använder den. Håll dig borta från komplicerade Flash-baserade menyer eller flerskiktade dropdown menyer. Om dina besökare inte vet hur man navigerar, kommer de att lämna din webbplats.


4) Ha en tydlig indikation om var användaren befinner sig

När besökarna är djupt försjunken i surfar på din webbplats, kommer du vill se till att de vet vilken del av webbplatsen de befinner sig i just då. På så sätt kommer de att kunna bläddra relevant information eller navigera till någon del av webbplatsen enkelt. Blanda inte ihop dina besökare eftersom förvirringen betyder ”överge skeppet”!

5) Undvik att använda ljud på din webbplats

Om dina besökare kommer att stanna en längre tid på din webbplats, läsa ditt innehåll, kommer du vill se till att de inte är störda av några ljud looping om och om på din webbplats. Om du insisterar på att lägga ljud, se till att de har viss kontroll över det – volym, eller stänga av ljudet kontroller skulle fungera bra