6 åtgärder för att åtgärda en läckande kran

Den läckande kranen är en av de vanligaste frågorna hushållet VVS. Låt oss inse det, oavsett hur ny eller gammal ditt hem kan vara, är risken för att något ska gå fel i rörsystemet ganska sannolikt. Den goda nyheten är att det inte alltid kräver en professionell VVS-företag för att åtgärda problemet. Många gånger en läckande kran behöver bara ha en bricka ut och handtagen igen åt och du vara bra att gå. Det är värt ett försök åtminstone innan du ringer i VVS proffsen. Om du har irriterad av det läckande badrum blandare tillräckligt länge, nu är det dags att ta saken i dina händer. Följ dessa enkla steg för att stoppa läckor.

Stäng av vattnet – Leta efter handtagen på rören som går till din kran. (Vanligtvis dessa finns under diskbänken.) Vrid handtagen medurs för att stänga av vatten som finns i kranen.
Anslut diskhon avlopp – När vattnet har stängts av ansluter vasken avlopp med antingen kontakten om du har den eller använda en trasa. Detta för att förhindra allt från att gå ner i diskhon medan du är i färd med att problemen har lösts.
Ta kranen hanterar off – Använd en skruvmejsel för att ta ut skruven som håller handtagen på men tänk på detta kan döljas bakom en metall lock. När skruven är ute, kan du behöva bända kranen hanterar lite, men gå vidare och ta dem rätt av.
Byt brickan – Bakom handtagen bör vara en bricka. Ta bort den gamla tvättmaskinen, om det fanns en, och ersätta den med en ny bricka.
Sätt kranen handtag tillbaka på – Med en ny bricka på plats, skruva kranen hanterar tillbaka på diskbänken.
Slå på vattnet igen och testa – Gå vidare och koppla ur avloppet och slå sedan på vattnet tillbaka till din kran. Den här gången moturs. Testa din kran och se om läckorna är borta.
Om du har följt de här stegen och kranen fortfarande läcker, är det dags att kontakta din lokala rörmokare! Ibland en läckande handfat är ett tecken på en mer allvarlig VVS fråga som gör det själv metoder är helt enkelt inte går att lösa. Tack och lov, dina frustrationer med diskbänken är mest sannolikt en enkel fix för experterna i avlopp.

Be Sociable, Share!