7 bra mat och drycker i Oaxaca, Mexico

Vistas i och middag på ditt hotell i Oaxaca, Mexiko bara ett sätt att få en smak av äkta lokala rätter. Men om du verkligen vill njuta fullt ut av smaker i landet, ge sig ut och prova dessa 7 spännande lokala livsmedel och drycker. Dessa är säker på att göra för en ganska spännande gastronomiska äventyr.

1) Stone Soup. Detta nyfiket heter traditionell maträtt hänvisar till hur den tillagas och inte dess ingredienser. Soppan är i huvudsak består av fisk och skaldjur eller fisk, tomat-baserade buljong och en hälsosam dos av smakämnen för smak. Beredd i en skål, är det tillagas genom att lägga till en ångande het River Rock som värmts av brand i skålen.

2) Chapulines. Känsla våga? Då har några chapulines eller kryddig gräshoppor. Denna knapriga lokala snack är ganska populärt och sägs vara en bra källa till protein. Du kan mumsa på dem på egen hand med lite ost dip eller lägga dem i din taco om du vill tona ner Icky faktorn lite.

3) Quesillo. Denna sträng ost rullas till bollar produceras i Oaxaca, och gynnade för sin Melty godhet perfekt för tillverkning av quesadillas.

4) Mol. I huvudsak en sås som ger en vanlig maträtt som stekt kyckling en unik smak, kommer mol i flera olika typer. Den mest populära i Oaxaca är den svarta mol, som huvudsakligen består av choklad, vilket resulterar i en kryddig söt hopkok. Andra typer av mol täcker ett brett sortiment av smaker som kan passa alla smakriktningar. De kan bestå av chili, kanel, lök, muskot, koriander, vitlök, och så mycket mer.

5) Tlayudas. Ofta kallad Oaxacan pizza, ‘tlayudas är i grunden förstorade majstortillas som har blivit utspridda över med svarta bönor pasta, kött eller fläsk och quesillo.

6) Tejate. En uppfriskande, alkoholfri dryck, tejates är huvudsakligen en cacao-och-majs dryck, sötad genom att tillsätta lite socker vatten efter smak. Ett perfekt sätt att hålla sig svala under en solig dag.

7) Mezcal. En nära kusin till tequila är mezcal sprit destillerad från agave växten. Det utmärker sig för sin rika röksmak, en följd av rostning teknik som används vid behandling av släktet Agave i stället för det vanligare ångande metod. Naturligtvis kommer du att komma hem till ditt boende i Oaxaca onykter lyckligtvis om du inte lätta upp detta berusande dryck.

Så vad väntar du på? Kliv ut ur ditt hotell i Oaxaca, Mexiko och njuta av läckra lokala godsaker!

Be Sociable, Share!