7 enkla åtgärder för att minska kemikalier i ditt hem

Det finns över 81.000 kemikalier som registrerats av Environmental Protection Agency och listan växer för varje år. Inte alla av dessa kemikalier testas för human toxicitet och av dem som testas är ännu färre testas på barn av uppenbara skäl. Eftersom barn är mer utsatta än vuxna från en toxin till följd av skillnader i metabolism och beteendemässiga skillnader är det klokt att begränsa mängden kemikalier som ditt barn kan ha kontakt. Föräldrar ofta känner överväldigad inför en förvaltning av de gifter som finns i barnets värld. Från och med ditt eget hem, det är 7 enkla steg att påbörja processen att tillåta färre gifter i ditt hem och därmed minimera exponeringen för ditt children.Take en titt på rengöringsmedlen i ditt hem. Om det finns en varning på etiketten anger att det är skadligt eller dödlig om den sväljs eller innehåller en varning om hud eller ögonkontakt, kanske du vill tänka om att ha detta i ditt hem.


En stor del av ditt hushåll städning kan göras med vatten, bakpulver, citronsaft och vit vinäger. Det är också mycket billigare att använda dessa naturliga ingredienser än de kommersiella sådana.
Hur ofta konserver som visas i ditt barns kost? Bisfenol A (BPA) har förbjudits nappflaskor och sippy koppar i vissa stater, men inte nödvändigtvis från fodret av burkar sitter på dina hyllor. Undvik att servera mat som kommer från en burk, särskilt sura livsmedel som tomat-baserade produkter såsom soppor och makaroner med sås. Hemlagade soppor och livsmedel är att föredra, men det finns vissa produkter av tomater och soppor som finns i kartonger som ett alternativ.
Vilken typ av kokkärl använder du? Non-stick köksredskap använder PFC: s, perfluorkarboner, som kan släppas ut i maten och luften. Sannolikheten för detta ökar när livsmedel tillagas vid hög värme i dessa typer av köksredskap. Risken ökar också när metall instrument används för att röra och skära mat i pannan. Använd rostfritt stål eller gjutjärn i stället.
Det kan vara lämpligt att förvara matrester i plast take-out behållare i ditt kylskåp, men kan det vara BPA i den plast. Ditt barns nästa måltid kan spetsad med att BPA som följd. Satsa på glasbehållare eller bestyrkta BPA-fria behållare i stället.
Nästa gång du köper mattor eller stoppade möbler, om du får ett alternativ för rostfritt beläggning som skall tillämpas hoppa över den. Undvik också köpa förbehandlade fläck-resistenta produkter som redan har de kemikalier som tillsätts. Bekvämligheten med att kunna enkelt rengöra materialet kommer med exponering för PFC-talet.
Tobaksrök i miljön innehåller mer än 7000 kemikalier enligt CDC webbplats, med 250 av dem kända för att vara giftiga för människor och cirka 70 kända cancerframkallande bland dem. Det är klokt att utse ditt hem som en rökfri zon och aldrig låta andra att röka i närheten av dina barn.
Eftersom barn utsätts för kemikalier i 3 olika sätt, inhaleras genom luftvägarna, intas genom mag-tarmkanalen och absorberas genom huden, är det viktigt att titta på de produkter som används på ditt barns hud. Undvika produkter som innehåller natriumlaurylsulfat (SLS) eller natriumlauretsulfat (SLES) som skummedel. Effekten av dessa kemikalier på hälsa är att efterlikna hormonet östrogen. Detta har kopplats till förändringar i det reproduktiva systemet hos barn. Det finns alternativ för att göra bubblor för barn om de måste ha dem. Läs Etiketter av alla hud-och hårvårdsprodukter som används av dina barn. Medan du kontrollerar etiketter se till att deras tandkräm inte innehåller denna ingrediens heller.
Med så många kemikalier som hälls i vår miljö, kan det verka som en överväldigande uppgift att minska barns exponering. Du kanske tror att du inte kan undvika skadliga kemikalier och det är omöjligt att hålla ditt barn säkert. Du kan dock göra en skillnad och det börjar hemma. Börja med bara en av dessa 7 steg och vidta åtgärder. Genom att fortsätta att följa resten av dessa små, hanterbara åtgärder steg kan du börja att skära ner på miljögifterna kommer i ditt barns värld, att börja med ditt hem

Be Sociable, Share!