A History of Civil Rights


Under många år i USA, var afroamerikanska människor diskrimineras och behandlas som andra klassens medborgare. Detta var särskilt sant i de södra staterna, medan den norra var mer liberal. Under nitton femtio-och sextiotalet de afrikanska amerikanska samhällena började stå upp för sig själva och arbeta för förändring. Popularitet för detta nya tänkande växte och på många ställen, inklusive Minneapolis medborgerliga rättigheter skjuts i förgrunden i samhället.

En av de viktigaste brott mot grundläggande mänskliga rättigheter som utkämpas mot var rasåtskillnad. Svarta människor var förbjudna att använda vissa tjänster som var reserverade för vita människor. Om de använde samma tjänster som de var ofta att använda en separat del. Till exempel har bussarna upp i vita och färgade sektioner. Tjänster för den svarta samhällen ofta mycket underfinansierade.

Saker började förändras när Rosa Parks vägrade att ge upp sin plats på en buss i Montgomery för en vit person. En bojkott av bussarna följs tills segregation reglerna om bussar togs bort. Rörelsen tog fart och nu kända siffror som Martin Luther King kämpade orsaken.


I Minneapolis, var situationen likartad. Svarta och vita inte alltid behandlas lika. Svarta människor arbetade ofta i mycket lågavlönade jobb i tjänstesektorn, och att de inte tjänar samma pengar som sina vita motsvarigheter. Till exempel svarta servitörer inte hade rätt att ta tips från kunder till skillnad från de vita servitörer.

Barbara Mallory Cyrus arbetat på att förändra saker i staden. Hon var ovanligt i att hon examen från high school och från universitetet. Hon arbetade tyst till att åstadkomma en förändring som behövdes genom att bjuda in viktiga gästföreläsare att tala vid bokklubb som hon sprang.

Även om det var inte så illa här som de var i Deep South of America Minneapolis medborgarrättsrörelsen gjorde fortfarande en stor skillnad. Det var en del av det samlade arbetet för att minska könsuppdelningen på landet. Folk gillar Cyrus hjälpte orsaken runt staden att växa och att bli uppmärksammat.

Resource Sentinel och The Resource partiet redan 1994. Vi blev inblandad i public service-politik i 1979 och efter femton år av inlärning vad som hände vid Capitols i både St Paul och Washington, DC Vi var mycket frustrerad över vad som händer med vår nations lagar och gång stora Republiken. Popularitet för detta nya tänkande växte och på många ställen, inklusive Minneapolis medborgerliga rättigheter skjuts i förgrunden i samhället