Agorafobi Definition

Vad är agorafobi? Det finns två versioner av agorafobi definition. Den ursprungliga definitionen anges att agorafobi är en typ av ångest sjukdom som kännetecknas av rädsla en stor öppen plats. Ordet agorafobi kommer från det grekiska ordet “Agora” som bokstavligen betyder marknadsplats, plus ordet fobi innebär i allmänhet rädsla. Genom att kombinera dessa två ord skulle sedan ge dig “rädsla för marknaden” som definition. I denna version av agorafobi Definition själv att detta villkor är en onormal rädsla för öppna ytor, situation, aktivitet eller sak som gör en person vill undvika. Senare agorafobi definition associerar till andra ångestsyndrom såsom panikattacker och social ångest med utvecklingen av undvikande beteende. Denna nya version av agorafobi definition är något annorlunda än den ursprungliga.


Den nya versionen av agorafobi definition preciseras att agorafobi är ett tillstånd som kännetecknas av rädsla för att förlora emotionell eller fysisk kontroll på grund av en pågående panikattacker medan befinna sig i en situation eller plats där panikattacker och fly kan vara svårt eller pinsamt.


Svårighetsgraden av agorafobi varierar från person till person. Vissa personer med agorafobi leva normalt genom att hålla sig bort från alla ångest-provocera situationer eller att helt enkelt leva borta från platser där det finns för mycket publik. De blir relativt hemåt eller till och med bedbound eller välja att begränsa sig bara för att undvika känslan av intensiv rädsla. Lite mer allvarligt fall skulle leda till vansinne och missbruk, vilken effekt senare blir självmordsbenägen. Om du har lider av agorafobi, tveka inte att leta efter agorafobi hjälp för korrekt agorafobi behandling. Det finns nu ett brett aray alternativ du kan överväga för att hjälpa dig att övervinna agorafobi. Behandling för agorafobi ges av experter som är tillgängliga offline och även på nätet. Online program är lätt tillgängliga, som kan komma i en handledning. Huvudsyftet med dessa program är för din egen utveckling för en effektiv agorafobi behandling.


Be Sociable, Share!