Älggryta med höstskogsdoft

Grytkött av älg
MARINAD:
2 flaskor öl
1 skivad lök
1 skivad morot
10 enbär
12 vitpepparkorn

Blanda ihop till en marinad. Låt köttet ligga i marinaden ett dygn.
Skär köttet i tärningar, krydda med saalt och svartpeppar och stek
tillsammans med

2 morötter i bitar
1 palsternacka i bitar

Lägg köttet i en gryta och tillsätt:
0,5 dl buljong
3 dl silad marinad
3 dl vatten
3 lagerblad
1 krm timjan
5 enbär
1 krm viltkrydda
1 tsk kinesisk soya
1 tsk socker

Låt koka i ett par timmar. Tillsätt:

2 hg (helst hela) champinjoner
1 msk vetemjöl
1 dl creme fraiche

Låt puttra ihop.
Servera med kokt potatis, svartvinbärsgelé, brysselkål, brytbönor
och en grönsallad. NJUUUT!

Be Sociable, Share!