Älgstek, rökt, med smalsallad och potatis

(4 port.)

Ingredienser:

400 g rökt älgstek
4 bakpotatisar
2 dl keso
2 msk lättfil
salt
vitpeppar
kryddkrasse
Till smalsallad:

700 g blandad sallad (isberg, salladskål, grönsallat)
300 g färsk gurka
200 g färska champinjoner
1 msk vinäger
2 1/2 msk vatten
2 krm örtsalt

Arbetstid: Ca 30 min.
Baktid, potatis: 1 tim.
Koktid: Ca 50 min.
Gör så här:
Potatis

Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba potatisarna riktigt rena på skalen.
Ugnsbaka potatisen i ca 1 timme.
Blanda under tiden keson med lättfil, salt och peppar.
När potatisen är klar, skåra den och stoppa i fyllningen. Klipp över kryddkrasse.
Smalsallad

Skär salladen av en, två eller tre olika sorters gröna sallater.
Blanda i en skål med stavar av färsk gurka och halverade eller skivade färska champinjoner.
Blanda salladssåsen av vinäger, vatten och örtsalt. Slå den över salladen.
Servering

Skär älgsteken i tunna skivor och servera med den bakade potatisen och salladen.
Tips till Rökt älgstek med smalsallad och potatis
Keson kan bytas ut mot gräddfil och vattnet i salladssåsen mot olja,
men då ökar kalorimängden en hel del.
Kan inte frysas!

Be Sociable, Share!