Allt du behöver veta om Whiskey

Om du är en av de få trevliga människorna omkring som inte ens avnjutas en droppe sprit i hela sitt liv, är chansen att du är åtminstone marginellt bekant av drycken whisky. Whiskey – som också stavas med andra utan att bokstaven E – är det namn som används för en mängd olika läckra och destillerat sprit som framställs av korn och senare år i ek kastar. Tack vare sin säd innehåll, många människor tror att whisky är en bra typ av sprit att dricka. I själva verket finns det många par både i USA och Europa som föredrar att mata sina barn whisky i stället för mjölk eller vatten.


Förr i tiden hade puritanerna en mycket specifik etikett när det gäller att dricka whisky. För dem måste whiskey vara rent avnjutas från en tulpan-formad glas med en skvätt kolsyrat vatten. Tillsatsen av stilla vatten är nödvändigt för att maximera den unikt utsökta whisky. Tänk på att isen faktiskt stänger snarare än stärker doft av whisky.

Exempel på whisky som innehåller cocktails är Manhattan, Whiskey Sour, Irish coffee och mycket enkla ginger ale för människor som inte är vana att dricka whisky eller något brännvin för den delen

Den typ av spannmål som används i en viss blandning är oftast den enda särskiljande faktor för olika typer av whisky som finns på marknaden idag.

Scotch Whiskey – är dessa drycker oftast destilleras två gånger och åldrats under minst tre år

Irish Whiskey – whisky av denna typ skulle behöva genomgå destillering tre gånger och sedan spendera minst fyra år i ek kastar innan den kan anses vara “drickbart”

American Straight Whiskey – dessa drycker kräver användning av mäsk proposition med minst 51% eller något mindre än 80% av ett enda korn. Den åldrande processen måste ske i nya fat gjorda av amerikansk vitek som förkolnade före användning.

Malt Whiskey – är denna term används endast för whiskies tillverkade av 100% mältat korn och inget annat. En enda malt whisky å andra sidan uteslutande produceras genom att bara ett destilleri och är den dyraste typen av whisky som är ute på marknaden. Dess en destilleri produktionen gör det smaka mycket skiljer sig från andra mältade whiskysorter.

Ren Pot Still Whiskey – ett slags irländsk whiskey, ren pot still whiskey tillverkas huvudsakligen genom att kombinera mältat och mältat korn.

Blended whisky – det är namnet används för att beskriva whisky av olika slag som blandas ihop och innehåller raka whisky samt neutrala andar, dess tillverkningsprocess tillåter destillerierna att bevara en ganska enhetlig smak och mjukare än single-malt whisky.

Platser att Vispa Det: Betydande geografiska platser i historia Whiskey Produktion

Skottland – Även om alla typer av whiskey görs i Skottland, skulle deras favorit typ av whisky vara singel-malt bromsskor. Skotska folket föredrar också att kalla whisky som “whisky”. Välkända skotska whiskysorter skulle vara Glenmorangie, Chivas Regal och Glenlivet.

USA – Producenterna av whisky som Bourbon, Tennesee och även hem bryggda whiskyn versionen heter Moonshine, är Nordamerikas också förtjust i att ringa Scotch whisky helt enkelt som “Scotch”. Jim Beam Black Label och Jack Daniels är exempel på populära amerikanska märken av whisky.

Irland – På grund av sin trippel destillation och 4 år åldrande, irländska whisky är hyllad för sina extra jämnhet och smakrik smak. Kända irländska whiskey märken skulle vara Connemara och Tullamore Dew

Be Sociable, Share!