Anka i fem smaker

1 medelstor anka
olja till stekning
msk söt sojasås
1 msk ljus sojasås
3 frökapslar av karedemumma
10 tunna skivor ingefära
3 tunna skivor galanga
1 kanelstång
3 stjärnaniskapslar
2 msk risvin
¼ kålhuvud, skuret i tunna strimlor

Tag ur ankan, tvätta den och låt rinna av. Lägg sedan ankan i en stor stekpanna med lite het olja på medelstark värme. Vänd ankan ett antal gånger tills den är brynt runt om. Lägg sedan ankan i en stor kastrull med tillräckligt mycket vatten så den täcks, tillsätt sedan söt soja, ljus soja, kardemumma, ingefära, galanga, kanel ,anis och risvin. Koka upp och låt sjuda i 3 timmar.

Tag ankan ur kastrullen, torka den och stek den i fräsch olja tills skinnet blir krispigt. Tag upp ankan och stek kålen i samma olja. Servera ankan tillsammans med den stekta kålen och en skål med soja vid sidan av.

Be Sociable, Share!