ÄPPELPIROG

STOR LÅNGPANNA 43 x 36 CM

4 ½ dl socker
9 dl vetemjöl
2 ¼ tsk bikarbonat
6 ¾ dl filmjölk

Äppelklyfftor + kanel + socker

LITEN LÅNGPANNA 40 x 30 CM

3 dl socker
6 dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
4 ½ dl filmjölk

Blanda torra ingredienserna först. Tillsätt filmjölken. Smörj och bröa en långpanna. Bred degen på en långpanna. Äppelklyfftor lägges på smeten sedan har man på kanel, socker och hackad mandel eller nötter. Smält margarin hälles över ca: 50 – 100 gram margarin.
Gräddas i 200 gr 20 – 25 min fals 2 – 3 i ugnen.

2 dl socker
1 dl grädde
1 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50 g smör eller margarin

Koka detta 8 – 10 min
Häll den heta såsen över den heta kakan

Låt kallna

Smält en chokladkaka och bred den över kakan.
Skär kakan i rutor då chokladen har stelnat.

Be Sociable, Share!