Baconpizza

Krispig och krämig pizza med bacon och champinjoner.

Har man bråttom kan man testa en snabb pizzadeg istället.

Ingredienser (4 portioner)
Deg
25 g jäst
1 ½ dl ljummet vatten
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
Tomatsås
4 dl passerade tomater
2 tsk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk flytande honung
½ msk torkad oregano
Fyllning
2 paket bacon
12-14 champinjoner
2 msk smör
4 dl riven mozzarella
torkad oregano
Tillagning
Deg: Lös jästen i lite av vattnet.
Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs i 45 minuter.
Knåda pizzadegen och dela den sedan i 4 bitar.
Rulla till bollar och låt jäsa i ytterligare 10 minuter.
Tomatsås: Koka ihop tomater, tomatpuré, salt, peppar och honung till tomatsåsen på svag värme i en kastrull.
Smaka av med oregano. Låt svalna.
Sätt ugnen på 275 grader.
Skär baconet i kvadratiska bitar.
Lägg baconet i kall stekpanna och sätt på hög värme.
Låt baconet fräsa i sitt eget fett.
Lägg sedan att rinna av på hushållspapper.
Ansa svampen och skiva den.
Kavla ut de fyra pizzorna och lägg dem två och två på bakplåtspapper.
Fördela tomatsåsen på pizzorna.
Strö sedan över osten, champinjoner och bacon. Toppa med torkad oregano.
Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda 5-7 minuter.

Be Sociable, Share!