Barbecuegrillad entrecote

4 pers
800 g entrecote

Dela entrecoten i 4 portionsbiffar och banka ut dem lätt.
Pensla biffarna med marinad och låt dem marinera i 2-3 timmar.
Skrapa av marinaden och grilla dem 1 -2 minuter per sida.
Pensla biffarna filtigt med marinad i slutet mot grillningen.
Servera med klyftpotatis, överbliven marinad och olika grillade
grönsaker.

Marinad

ca 6-8 portionstyckade biffar.
Lämpar sig bäst till portionstyckat kött.

2 msk smör
1 hackad gullök
2 hackade vitlöksklyftor
5 strimlade baconskivor
2 dl tomatpuré
1 dl chilisås
3 msk worcestershiresås
3 msk vittvinsvinäger 1 dl bourbon wiskey
1,5 dl kokt starkt kaffe
4 msk fransk senap
0,5 dl farinsocker
2 msk chilipulver
1 tsk finhackad röd jalapeno
1 krm cayennepeppar

Fräs löken och vitlöken mjuk i smöret tillsammans med baconstrimlorna.
Tillsätt övriga ingredienser och koka under omrörning i ca 30 minuter.
Låt svalna kylskåpskallt. Låt gärna såsen stå och mogna i kylen ett
par dagar. Pensla biffarna rikligt med marinaden och lägg
biffarna/köttet i en porslinskål. Servera den överblivna marinaden
kall eller varm som sås till köttet.

Marineringstid; Portionstyckat kött 2-3 timmar

Skrapa av marinaden från köttet och torka det lätt med hushållspapper.

Be Sociable, Share!