Bärglass med maräng

Bärglass med maräng

4 personer

250 g frysta bär av valfri sort
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker

2 äggvitor
1 dl socker

2 bananer
2 nektariner
rivet skal och saft från 1 lime
1 dl flagad rostad mandel

Lägg de frysta bären, crème fraichen och florsockret i en matberedare.
Mixa tills glasskonsistens uppnås. Ställ in glassen i frysen och låt
den stå där medan du tillagar marängen och fruktblandningen.

Sätt ugnen på grillvärme. Vispa äggvitorna och häll i sockret lite i
taget. Vispa marängen hårt.

Skär bananerna och nektarinerna i mindre bitar och blanda dem med
limesaften, limeskalet och mandeln. Fördela lite av blandningen på
botten i fyra höga glas. Häll därefter i glassen och lägg sedan resten
av fruktblandningen ovanpå. Toppa slutligen med marängen och sätt in
glasen i en het ugn. Låt ugnsluckan vara öppen. Gratinera i ett par
minuter tills marängen fått färg. Servera genast

Be Sociable, Share!