Bengaliska pannbiffar

4 portioner

1 msk färsk dragon
2 tsk olja eller margarin
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
4 dl mellangrädde
2 msk fransk senap
2 gula lökar
2 rödlökar
1 purjolök

400 g blandfärs
1 dl (Bengal Hot) Mango Chutney
1 dl finhackad gräslök
1 krm cayennepeppar
1 ägg
svartpeppar
salt

Hacka dragonen och fräs den i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt mjöl, mellangrädde, senap, salt och peppar. Rör om och låt puttra tills det tjocknar.

Strimla all lök och bryn i en stekpanna ca 5-10 minuter.

Blanda färs, Mango Chutney och gräslök i en skål. Tillsätt cayennepeppar, ägg och salt. Blanda med en trägaffel.

Gör 4 biffar. Stek eller grilla ca 3-4 minuter per sida.

Servera biffarna med den stekta löken och dragonsåsen. Garnera gärna med några gräslöksstrån.

Be Sociable, Share!