Bilsemester i Scotland

De skotska högländerna, en av de minst befolkade områdena i Europa, är hem till några av Skottlands mest spektakulära och skiftande landskap. Liksom de höga bergen i Cairngorm och Nevis intervall fickor med de gamla Caledonian skogar, många sjöar och floder och mystiska och magiska öar på västkusten.


Tillsammans med naturen finns ett stort överflöd av vilda djur. Moray and Cromarty Firths är full till brädden med många olika arter av fåglar tillsammans med Storbritanniens största samhällen av flasknosdelfiner och tätningar. På färjorna mellan öarna på västkusten är det inte ovanligt att fånga en glimt av valar och brugd. Även i norr omkring Shetlandsöarna och Orkneyöarna du kan se Killer Wales.

De skotska högländerna är rika på historia. Resterna av Skottlands förhistoriska keltiska och Pictish samhällen kan ses i många områden, från stående stenar Callanish på Isle of Lewis, till den neolitiska byn Skara Brae på Orkney. Över hela Skottland kommer du att konfronteras med sajter som Culloden slagfältet och Urquhart Castle som berättar historien om Skottlands stora och ofta flyktiga förflutna.

De skotska högländerna är hem för många stora hus och slott, en gång hem och sits av makt till de många klaner som styrde över stora delar av Skottland. Dunrobin slott i norra Highlands är den nordligaste av de stora villor och är väl värt ett besök för den stora arkitektur själva slottet, liksom trädgårdar som inspirerats av dem i Versailles.

Trots att glest befolkade norra höglandet prickade med många charmiga byar, städer och fiskehamnar, var och en har sin egen distinkta karaktär och historia att berätta. Plockton på västkusten ligger på järnvägslinjen mellan Inverness och Kyle of Lochalsh. Det är en skyddad fiske station som har sin egen unika mikroklimat som gör att lokalbefolkningen att växa palmer i trädgården och runt hamnen. Det är en underbar plats att sitta och njuta av en solnedgång.

Det finns ett brett utbud av aktiviteter som kan avnjutas i de skotska högländerna från forsränning och mountainbike till mer mjuka sysselsättningar som golf och promenader. På vintern Cairngorm och Nevis varierar erbjuda bra skidåkning och anläggningar snowboard. De som vill njuta av Skottlands arv sporter som fiske, skytte och ridning kommer att hitta många möjligheter att hänge dem på Skottlands många herrgårdar.

Ett av de bästa sätten att njuta av skotska högländerna är med bil. Om du kan hitta boende i ett bra centralt läge kan du enkelt köra på en dag, ut och tillbaka, till Highlands många attraktioner. Dingwall: s centrala har gjort det ett viktigt Highlands staden i hundratals år och det är lätt att hitta ett bra hotell eller Dingwall B & B som passar dina behov och budget. Inverness är också en bra bas för en turnerande semester, tillsammans med Strathpeffer och Alness. Leta på nätet för de bästa priserna och faciliteter för dig.

Craig Anderson skriver för en digital marknadsföringsbyrå. Denna artikel har fått i uppdrag av en kund till nämnda organ. Denna artikel är inte avsedd att främja, men bör betraktas som professionella innehåll

Be Sociable, Share!