Blåbärspaj

Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g smör, eller
margarin, kylskåpskallt
1 krm salt
4 äggulor

Fyllning
4 äggvitor
1 dl socker
1 liter blåbär, färska eller 2 pkt frysta à 225 g

ugnstemperatur 200º

Tillagning
Lägg mjöl, matfett i kuber och salt i en matberedare och kör till en smulig massa.
Tillsätt äggulorna. Stanna maskinen genast när ingredienserna går ihop till en deg.
Låt degen vila i en plastpåse i kylskåpet ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en
springform, ca 24 cm i diameter, så att degen täcker även kanten.

Vispa äggvitorna hårt. Blanda sockret med blåbären och vänd ner dem i äggvitan. Fyll formen
med blandningen och grädda, i mitten av ugnen, ca 50 minuter.

Be Sociable, Share!