Blodpudding

Blodpudding är snabb, enkel, billig och ganska nyttig mat som de allra flesta barn gillar. Hur mycket vuxna gillar det beror oftast på tillbehören. Lingon, gärna rårörda, och stekt bacon är klassiska tillbehör, men en saftig sallad som t.ex coleslaw eller pizzasallad är också utmärkt till.

Ingredienser (4 portioner)
1 paket blodpudding
Tillbehör
bacon
lingonsylt
pizzasallad eller coleslaw
knäckebröd
Tillagning
Blodpudding stekt med stekjärn: Skär blodpuddingen i knappt cm-tjocka skivor.
Stek skivorna i stekpanna på lite drygt medelvärme med lite matfett i 3-4 minuter per sida.
Blodpudding i ugn: Sätt ugnen på 225 grader.
Skär blodpuddingen i knappt cm-tjocka skivor.
Smöra en ugnspanna.
Stek 3-4 minuter per sida.

Be Sociable, Share!