BLT-sandwich

2 personer

4 tjocka skivor franskbröd
olivolja
1 avokado
1/2 finhackad rödlök
några droppar citronsaft
5 skivor bacon
2 skivade tomater
5-10 blad isbergssallad
salt och peppar

1 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 1/2-2 dl riven parmesan
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Ringla lite olivolja över bröden och rosta dem i en panna.

Skala avokadon och skär ner den i grova bitar. Blanda med löken och
droppa lite citronsaft över. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg baconskivorna på en tallrik täckt med hushållspapper och ställ in
i mikrovågsugnen. Stek baconskivorna på full effekt i ca 4 minuter
till dess att de är riktigt knapriga.

Blanda majonnäs, gräddfil, parmesanost och riv ner vitlöksklyftan.
Smaksätt med salt och peppar.

Bred ett rejält lager sås på två av de grillade brödskivorna. Lägg
avokadoblandningen, tomatskivorna och baconskivorna i lager ovanpå
varandra på brödskivorna.

Bryt isbergssalladsbladen och lägg dem på baconskivorna. Lägg därefter
ytterligare en rostad brödskiva överst och sätt en trästicka,
exempelvis ett trägrillspett, igenom sandwichen så att den håller
ihop.

Be Sociable, Share!