Boka Semester

Varje gång man ska på semester så är det samma sak, vart ska man ta vägen? Ska man till fjälls, skogs, eller kanske till havet? För mer information agående att bo vid havet så titta härna här http://bovidhavet.com/

Väldigt många far idag till fjällen för att åka skidor, eller skogsvandrar för att njuta av den fina och fria naturen. Något som jag själv tycker är underskattat är att bo vid havet, man har helt enkelt inte provat på allt innan man provat detta.

Att kunna vakna av solens ljus och vindens bris från havet är en otrolig energikälla, dessutom är det också nära till att bada om man nu skulle vilja det.

Att höra vindens tjut kombinerat med fiskmåsar och fiskebåtar är som en slags terapi för själen anser jag. Renare luft, skönare miljö och inte alls så instängt som inne i storstaden.

Min senaste semester skedde i Stockholms Skärgård, ett väldigt trevligt resmål, jag bodde då på Skärgårdshotellet inte långt från Nynäshamns centrum. Det är inte bara nära havet utan har även då det inte bara ligger nära havet utan även har ett eget sjötema.
Utsmyckningen av hotellet gav en väldigt bra och härlig atmosfär av sjön och fartyg och passade mig väldigt bra. Korridorerna på hotellet består av målningar på bland annat bilder av riktiga sjökort där man lätt kan känna igen sig om man har varit i området förut. Exempelvis vart man brukar fiska eller vilket skär man passerade förra gången man besökte hotellet.

Utanför hotellet finns en otroligt fin utsikt över Bedarön men även mycket mera intressanta saker. Att vara i Stockholms Skärgård är bara det en vinst i sig, man slipper det bullriga och stressiga storstadslivet och kan leva ett lite mer lugnt sjömansliv. I närheten av hotellet finns till exempel en hamn med sånna där klassiska och charmerande hamnbodar som man annars bara ser på vykort eller på tv i den klassiska skärgårdsmiljön.

Jag spenderade min tid på hotellet med att bada bastu, men självklart även genom att promenera runt i markerna vilket gjorde mig bra för både kropp och själ. Givetvis spenaderas också en hel del tid vid vattnet, simmandes och snorklandes. Att boka en semester vid havet, är något som skuile kunna bli en stor fullträff för barnfamiljer.

På hotellet så finns det självklart badrum, men även satellit-tv, trådlöst internet och telefoner, så man är ju ändå inte helt avskuren från omvärlden när man vistas där. Att vara utan tekniken är ingenting som funkar idag tyvärr.

Att bo vid havet har nog inte varit så här populärt sen den tiden det fanns sommar kollon runt om i Sverige.
Har ni tröttnat på skidsmester i fjällen eller att vandra bland bergen? Så rekomenderar jag varmt att åtminstone fundera över att förlägga eran nästa semester vid havet. Om ni dessutom tittar in på hemsidan så kommer ni också att hitta olika former av erbjudanden som kan vara intressanta. Man behöver inte fara utomlands för att hitta den där perfekta semestern som ger en extra energi och glädje i kropp och själ, den kan finnas på din bakgård mer eller mindre. Det gäller att inte fastna i ett mönster och göra samma sak år efter år, utan att ständigt prova på nya saker och få lite mer fart och fläkt i sitt liv. Du behöver inte ens bilen för att ta dig till havet i det här läget, det är högst 1000 meter från boendet till stranden, vilket gör att du hela tiden har full uppsyn över vad dina barn gör nere vid strandkaten och inte behöver jaga upp dig över att du inte ser vart dom tagit vägen eller va dom gör.
Så tänk över det hela till sommaren, att vara vid havet på sommaren är en självklar hit, det funkar givetvis även på vintern men finast är det på sommaren.