Calzone

Klassisk inbakad pizza som uppskattas av hela familjen.

Om man inte har egen favorit kan man prova denna pizzasås.

Ingredienser (2 portioner)
Deg
25 g jäst
1 ½ kallt vatten
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
½ tsk salt
3 dl vetemjöl
1 dl durumvetemjöl
Fyllning
1-2 dl pizzasås
100 g kokt skinka
1-2 mozzarellaostar
färsk basilika
torkad oregano
Garnering
olivolja
torkad oregano
Tillagning
Vispa ut jästen, olivoljan, houngen och saltet i vattnet.
Arbeta i de båda mjölsorterna till en smidig deg. Jäs i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader. Se till att en plåt är inne
Strimla skinkan i 1 cm strimmlor och riv mozzarellan.
Kavla ut degen till två stora rundlar.
Bred ut tomatsåsen på ena halvan av rundeln, strö över mozzarellan och skinkan. Lägg på några blad basilika och strö på torkad oregano.
Fäll över den icke täckta delen över fyllningen. Nyp ihop kanten riktigt ordentligt så att ingen fyllning kan komma ut.
Lägg pizzan på ett bakplåtspapper och gör om ovanstående med den andra rundeln.
Ta ut plåten ur ugnen och lägg på bakplåtspappret med pizzorna.
Grädda mitt i ugnen i 9-11 minuter tills pizzorna höjt sig och fått fin färg.
Häll på lite olivolja på den heta calzonen och strö på lite oregano.

Be Sociable, Share!