Cannelloni med grönsaker och skaldjur

Cannelloni med grönsaker och skaldjur

4 personer

8-10 färska lasagneplattor
5 morötter
1 purjolök
1 squash
2 skalade vitlöksklyftor
1 dl lättcrème fraiche
1 dl vatten
3 dl räkor
3 dl musslor
1 1/2 dl finhackad dill
olivolja
salt och peppar

1 ask cocktailtomater
1 dl svarta hackade oliver
1 dl riven stark ost

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vatten och lite olja i en kastrull.
Koka lasagneplattorna i ca 1 minut och lägg ner dem i en skål med
kallt vatten. Lägg sedan upp dem för att torka på en tallrik med en
handduk på.

Skala morötterna och squashen och skölj purjolöken. Skär ner
morötterna och squashen i små bitar. Skiva vitlöken och purjolöken
tunt.

Fräs alltihop i lite olja och salta och peppra. Grovhacka räkorna och
musslorna. Tillsätt lättcrème fraiche och ca 1 dl vatten. Låt det koka
till dess att morötterna är mjuka. Blanda i dillen, räkorna och
musslorna. Smaksätt med salt och peppar.

Fördela fyllningen över lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg
rullarna i en oljad ugnsfast form. Häll den fyllning som blir över
ovanpå lasagnerullarna.

Strö över cocktailtomaterna, oliverna och osten. Ringla lite olivolja
över och sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter. Servera sallad med
mormors dressing till.

Be Sociable, Share!