Champinjoner på indiskt vis

2 port.
Av Sigmund Kaarstad

300 g stora färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 dl tunt skivad purjolök
1 1/2 tsk garam masala
1 burk (450 g) krossade tomater
1/2 tsk salt
färsk koriander

Garam masala är en kryddblandning som kan växla i smak beroende på vilket märke man köper. Kryddblandningen finns som pulver och som kryddpasta på glasburk. Pastan håller sig länge i kylskåpet.

Skölj champinjonerna och dela varje svamp i fyra klyftor.
Smält smöret i en liten panna och fräs purjon ett par minuter. Rör ner garam masalakryddan. Späd med tomatkross och låt såsen koka in tills den får grötkonsistens. Smaka av med salt.
Fräs champinjonerna hastigt i en panna med lite matfett och vänd dem sedan i röran.
Servera som huvudrätt med ris till, eller som tillbehör till stekt fisk.

Be Sociable, Share!