Chokladmousse med passionsfrukt och päron

Chokladmousse med passionsfrukt och päron

6-8 personer

Moussen:
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
6 äggulor
1 dl socker
1 vaniljstång
450 g mörk choklad (finhackad)
5 dl lättvispad grädde

Frukten:
2 dl vatten
2 dl socker
7 passionsfrukter
5 päron
saft och skal från en halv citron

Moussen:
Börja med att göra en vaniljsås genom att koka upp 2,5 dl grädde och
2,5 dl mjölk tillsammans med den skårade vaniljstången. Rör under
tiden ihop sockret och äggulorna. När gräddmjölken kokat upp, slå
hälften av vätskan över äggulorna och sockret, vispa till dess att
sockret har smält.

Häll sedan tillbaka äggulor, socker och gräddmjölk i kastrullen och
sjud upp försiktigt. Det skall inte koka. Vispa hela tiden till dess
att det tjocknar och häll sedan vaniljsåsen över den finhackade
chokladen Rör ihop till en chokladkräm.

Ställ bunken med chokladkrämen åt sidan och låt svalna något. När
krämen svalnat, vänd ner den lättvispade grädden försiktigt så att den
behåller sin fluffighet. Plasta och ställ i kyl i minst en timme.

Frukten:
Koka upp socker och vatten. Dela passionsfrukterna på hälften, skrapa
ur fruktköttet och häll ned detta i sockerlagen. Skala päronen eller
behåll skalet på om det inte är för tjockt. Skär i fina klyftor.

Lägg ned klyftorna i lagen, tillsätt saften och det rivna skalet från
en halv citron och ställ åt sidan. Lägg upp frukten på tallrikar och
forma ett snyggt ägg av moussen med hjälp av en varm sked. Servera med
knäckflarn.

ForHair.se

Be Sociable, Share!