Citronyoghurtsorbet med citrussallad

Citronyoghurtsorbet med citrussallad

4 personer

Sorbet:
1 1/2 dl vatten
1 1/4 dl socker
3/4 dl honung
rivet skal och saft från 1 citron
5 dl matlagningsyoghurt

Citrussallad:
1 clementin
1 blodapelsin
2 apelsiner
1 grapefrukt
1 msk råsocker

Sorbet:
Koka upp vattnet med sockret och honungen och låt det svalna.

Pressa citronsaften i sockerlagen och tillsätt citronskalet. Rör ner
matlagningsyoghurten och häll sedan över blandningen i en glassmaskin.
Låt maskinen arbeta i 15-20 minuter. Häll över blandningen i en form
eller en bunke och ställ in den i frysen. Tag ut sorbeten efter ca 30
minuter och låt den stå i kylen i ca 10 minuter innan servering.

Citrussallad:
Filéa citrusfrukterna och lägg dem i en skål. Blanda med råsockret.
Servera salladen tillsammans med sorbeten.

Be Sociable, Share!