Club sandwich

En klassisk rätt som kan varieras i det oändliga. Det här receptet innehåller de vanligaste ingredienserna kyckling, knaperstekt bacon och sallad.

Ingredienser (4 portioner)
8 skivor formfranska
2-3 kycklingfiléer
2 pkt bacon
2 tomater
1 röd lök
4 salladsblad
Dressing
1 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
Tillagning
Knaperstek bacon och låt den rinna av på hushållspapper
Stek kycklingfiléerna i smör och olja så att de får en fin stekyta. Skär kycklingen i 1 cm tunna skivor.
Rosta formfranskan
Rör ihop creme fraiche och fransk senap och smaka av med salt, peppar och ev. lite pressad citron.
Bygg club sandwichen: börja med salladsblad, fortsätt med skivad rödlök och tomatskivor. Lägg sedan på kyckling och bacon. Ringla över dressingen och toppa med brödbit.
Stick en lång tandpetare eller trästicka genom smörgåsarna.

Be Sociable, Share!