Coachella Fest


En kvav kväll 1993 då rockbandet Pearl Jam spelat tidigare 25.000 fans på en gratis konsert i öknen gräsmattor Empire Polo Club fjädrande fröet som skulle bli landets största musikfestival ta form för en helg, Coachella Valley Music och Art Festival.

Sex år senare vad det är allmänt känt som Coachella Fest uppvisar det bästa av musikvärlden som utför för över 60.000 deltagare varje dag i ett spann på 3 dagar med en rad olika musik föreställningar spelar samtidigt på flera steg.

Ursprungligen hölls i oktober, insåg Festival Arrangörer öknen värmen var i full blom under den tiden på året och beslutat att flytta upp den i april när värmen var drägligare och ibland rent av bekvämt.

Artister som Madonna, Rage Against the Machine har Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, Prince, Nine Inch Nails, och Jay-Z prydde scenen i öknen.

Vad gör det ännu mer inbjudande händelse är att camping är tillåten på en angränsande polo fältet bredvid platsen grunder. Campingen erbjuder en separat ingång, en karaoke lounge, en lanthandel, och lastbilar dusch.


Coachella Fest har gradvis vuxit till en musikalisk guldgruva för ivrig musikälskare sedan 2003. Festivalen är ett utmärkt evenemang för återförening fungerar som Iggy Pop och The Stooges 2003 eller Rage Against the Machine återförening 2007, som drog nästan 100.000 fans.

Istället för att köra och parkera själv, finns det två utmärkta alternativ att använda som att använda skytteln tjänst som tillhandahålls från alla punkter i dalen eller bilpool så att minska bördan. Väl där har gott om vatten och bli medvetna om omgivningen. Som dagen bär in på natten och de roliga och spännande ökar, blir det lätt att få förvrängd och tappa reda på var du befinner dig om du inte känner dig runt.

Coachella Fest är en samling av människor som gör det möjligt för dem att upprätthålla vänskap och göra nya alla är med hjälp av en variation av musik samt konstverk som kan ses överallt. De flesta av bitarna är interaktiva och ger underhållning och Eye Candy, vilket det finns en hel del, för de många deltagarna promenad hela Polo grunder.

Coachella har blivit signaturen händelsen i den kaliforniska öknen och om du älskar bra musik, måste ett stopp på din nästa Palm Springs semester