Currykrabba

4 krabbor
3 vitlöksklyftor, krossade
3 msk olja
4 små röda chilier
1 tsk krossad ingefära
1 msk sojabönor på burk
1 tsk curry
1 msk ostronsås
1 msk mjöl blandat med 2 msk vatten
½ tsk salt
6 knipplökar i korta längder
3 stjälkar selleri i korta längder

Lägg krabborna i frysen i 15 minuter för att mjuka upp köttet. Tvätta dem noga. Dela krabborna genom mitten av skalet från huvud till stjärt. Tag bort delar av det mjuka underskalet och skrapa bort de oätliga delarna. Skär av ändarana på benen och knäck klorna. Skölj och låt rinna av. Bryn vitlöken i oljan. Möra chilin genom att trycka till dem med baksidan av en sked.Tillsätt chilin, ingefäran, sojabönorna och curryn till vitlöken och blanda väl. Tillsätt krabborna och sautera över stark värme till de blir röda. Tillsätt ostronsåsen, blandningen av mjöl och salt och tillaga i 2 minuter under sporadiskt omrörande. Tillsätt knipplöken och sellerin, rör om väl och låt puttra en aning.

Be Sociable, Share!