De 10 mest grundläggande frågor du bör ställa din potentiala webben designer

Vilken bransch webbplatser och bloggar läser du konsekvent? Denna fråga kan berätta hur uppdaterade de är med de senaste trender och teknik samt hur passionerade de är om webbdesign. Det kommer att hjälpa skilja de människor som gör det som en karriär såväl som en hobby från dem som kan helt enkelt vara i det för de ekonomiska fördelarna. Vad stora webbplatser har du arbetat tidigare? Hitta en utvecklare som har erfarenhet av liknande storlek till projektet du sätta ihop. Utvecklare med hög trafik, kan i stor skala sajt kompetens erbjuder kompetens som mindre storlek utvecklare inte gör det. Å andra sidan kan utvecklare som vanligtvis bygger små platser har ett öga för saker som storskaliga utvecklare inte, till exempel att erbjuda en högre grad av visuell kreativitet. Det beror på exakt vad du vill ur denna webb-design upplevelse! Har du gynnar arbeta självständigt eller tillsammans med andra? Detta är en viktig fråga att ställa, beroende på arbetsmiljön. Om projektet kommer att kräva nära samverkan med andra utvecklare är det mycket värdefullt att ha någon som har haft en sådan upplevelse. Men också många utvecklare är de mest framgångsrika under arbetet självständigt. Försök att hitta en utvecklare som passar dina behov.

Vad är några webbplatser du beundrar och varför? Ta reda på vad som inspirerar dem, från en webbutvecklare perspektiv. Även om det inte nödvändigtvis ”ta en att känna en,” en stor utvecklare bör alltid ha ett par anmärkningsvärda favoriter. Hur bekväm är du med att skriva HTML? Även om deras CV kan ange att de är en HTML-expert, kan ofta många utvecklare faktiskt inte skriva ett HTML-dokument från topp till botten. De förlitar sig på en extern förläggare eller måste hela tiden vända tillbaka till en referensmanual. Legitima utvecklaren bör åtminstone kunna skriva en enkel HTML-dokument utan att förlita sig på externa resurser. Kan du visa mig din portfölj? En portfölj kan säga mycket om en utvecklare. Har de ett öga för estetik? Är de mer kreativt eller logiskt orienterade? Håll utkik efter fasta, omfattande och avslutade projekt. Dessa är viktiga viktiga egenskaper hos en bra webbdesigner. Kan du visa mig din kod? Källkoden kan säga mer om en persons arbete vanor än du tror. Ren, kan eleganta koden ofta vara ett tecken på ett metodiskt, kan utvecklare. Se till att du ber om en massa källkod, inte bara några enstaka funktioner eller bitar av HTML. Vem som helst kan städa upp 20-30 rader kod för en intervju, du vill se alla verk. Fråga inte för en fullständig, funktionell app, men se till att det är nog att du kan berätta det verkligen är vad deras kod är like.

Vad är din favorit utveckling språk och varför Att fråga om funktionen tillskotten är en särskilt värdefull fråga – det kan avslöja om de är skicklig i programmering i allmänhet eller om deras skillset kategoriseras in i deras språk att välja. Vad webbläsare använder du? Det finns en rätt svar på denna fråga: alla av dem! En skicklig utvecklare bör känna till att testa kompatibilitet med olika webbläsare genom att använda alla de stora webbläsarna. Självklart kommer de att ha en primär webbläsare de använder för att surfa, men deras svar på den frågan kan vara ett bra sätt för dig att övergången till fråga hur omfattande de testar cross-browser frågor. Även se vad verktygsfält de har installerat kan vara ett bra mått på deras kunskap på. Vad är några personliga webbprojekt du arbetat på? Nästan alla utvecklare har personliga webbprojekt som de tycker om att arbeta på fritiden. Det är en annan fråga som kan hjälpa skilja de passionerade utvecklare från pengar hungrar.