Den bränslesnåla Jaguar


Historiskt Jaguar använder för att producera stora gas guzzling bilar, de aldrig riktigt vågade sig in i diesel marknaden tills de köpte ut X och S Type. Konsumenternas efterfrågan och marknadsförutsättningar dikterade att Jaguar skulle investera i diesel teknik. Om jag minns rätt många av diesel enheter var-œborrowed-? från Ford för S och X Type, i själva verket X Type har samma 2,1 liters dieselmotor som finns i samma ålder Ford Transit skåpbilar till salu!

Eftersom Tata Motors tog över saker och ting har förändrats dramatiskt, Jaguar som ett varumärke har gjort massiva framsteg framåt och återuppfunnit hjulet i många fall. X-och S-modellerna typ dumpades och ersätts av XF. Det är ingen hemlighet att XF har varit en stor framgång för Jaguar och en game changer, revolutionerade det på det sätt människor tänker på Jaguar. Det har också gett Jaguar förtroende och finansiella inflytande som behövs för att experimentera med ny teknik och design.


Den nya är mycket bränsleeffektiva Jaguar XF med 2,2 liters dieselmotorn har tagit marknaden med storm. XF har vunnit över folk med sitt utseende, kör, rida och praktiska det enda som saknades var hög bränsleeffektivitet. Jaguar identifieras snabbt här och nu introduceras dieselmotorn. Förra veckan en brittisk grupp korsade Nordamerika, från New York till Los Angeles, i en Jaguar XF 2,2 liters diesel, kunde de i genomsnitt en otrolig 62,9 mpg över 2,884-miles – att förklara nya diesel XF som den mest effektiva Jaguar som någonsin skapats .

Den 2,2 liters dieselmotor tar inget ifrån komfort, förädling eller körbarheten från XF. Den diesel Modellen levereras med läder som standard, liksom en pekskärm och klimatkontroll. Det är ingen slöfock heller, det kan göra 0-62 km / h på 8 sekunder och har en toppfart på 140 mph