Driving tips i Canada


Kanadensiska motorvägar är superb, med utmärkta och väl underhållna, ytor erbjuder utan trängsel resor till de flesta delar av landet, vägar här verkligen konkurrera dem i USA. Det är inte ovanligt att resa i timmar och inte passera ett annat fordon i några av de mer avlägsna områden.

Trafikreglerna

Kanada hedrar alla giltiga utländska körkort, och därför en internationell körkortet är inte nödvändigt. Det minsta körning åldern är 16 men du måste vara 25 för att hyra en bil med de flesta företag. Säkerhetsbälten för föraren och framsätet passagerare måste bäras med spädbarn fastspända i en bilbarnstol. Vissa provinser kräver att förarna slå på sina strålkastare under dagen.

Den övre gränsen för nivå av alkohol i blodet under körning är 0.8mg/ml och det finns stränga straff för lagöverträdare.

Hastighetsbegränsningar varierar från provins till provins, som en allmän riktlinje:

Urban områden: 50kph/31mph

Utanför skolor: 30kph/18mph

Landsvägar / motorvägar: 90 – 110kph/56 – 68mph.

Motorvägar och vägnätet

Highways består huvudsakligen av två till tre körfält, förträngning till ett brett, enda körfält på landsbygden. Trans-Canada Highway omfattar 8.000 km / 5.000 ml vilket gör den längsta motorvägen i världen, medan Yellowhead Highway (Highway 16), som går genom Kanadas stora prärier, över Klippiga bergen och till Stillahavskusten, är nästan lika lång tid .

Som i alla större städer runt om i världen kan parkering vara svårt i kanadensiska städer. Leta efter tecken som är markerade med en grön “P”, vilket indikerar kommunal parkeringsövervakning, och undvika gatuparkering som bilen kan vara hjul klämmas eller bogseras iväg om de lämnas i en begränsad zon.

Kostnader, avstånd och tider

De flesta av Kanadas bensinstationer är öppna 24 timmar för bränsle, med bil underhåll och service tillgänglig under kontorstid. Kanadensiska bilar använder blyfri bensin, som säljs av liter, med avsevärt billigare priser än de som förekommer i Europa, men något dyrare än priserna i USA.

Typiska körsträckor:

Vancouver till Toronto: 4492kms/2790mls

Vancouver Yellowknife: 2411kms/1498mls

Toronto till Montreal: 539kms/335mls.

Säkerhet

Kör inte utanför dina gränser, som avstånden i Kanada är vilseledande. Stoppa varje par timmar att slappna av och försök inte köra längre än 500 eller 600kms på en dag. Luftfartsverket ger ömsesidigt stöd till medlemmar av internationella auto klubbar


Be Sociable, Share!