Drottningen av Murder Mysteries Agatha Christie


Agatha Christie, en fruktsam och mycket populära brittiska författaren och dramatikern, är mest känd för sitt arbete i mordgåta genre. Hennes verk har haft makalösa framgångar redan från sin första roman, The Mysterious Affair på Styles, 1920, till hennes romaner som fortfarande visas i dag. Christie favorit och mest välkända karaktärer, Hercule Poirot och miss Marple, har blivit ikoner för ”vem dunnit” detektiv fiction.

Den bästsäljande författaren genom tiderna, var Christies första roman, The Mysterious Affair på Styles, den första att presentera en av de mest kända fiktiva skapelser genom tiderna, den excentriska belgiska detektiv Hercule Poirot. Poirot, en pensionerad belgisk polis gick på att bli de mest bestående tecknen i hela fiktion. Miss Jane Marple, en annan av Christies mest kända och älskade karaktärer introducerades i ”Mord på prästgården” i 1930. En äldre ogift i den charmiga engelska byn St Mary Mead, löst alla slags mysterier med intensiv koncentration och perception. Den listigt nyfikna miss Jane Marple, exemplifierar den mysiga stil, en form av mystik fiktion som blev populär i under 1920-talet och 30-talen. Miss Marple förekommer i tolv romaner, och tjugo noveller. De Poirot och Marple romaner har ofta dramatiseras i spelfilmer och filmer TV.


Agatha Christie har skrivit över 66 romaner och sålt över två miljarder böcker över hela världen. Hennes böcker har översatts till över 100 språk. I en skrift karriär som sträckte mer än ett halvt sekel har Agatha Christie också skrivit flera noveller och pjäser skärm, inklusive The Mousetrap, som nu är den längsta kör spelet i teater historien. Hennes böcker har överträffat alla författare i alla genre, och det sägs att endast den kristna Bibeln har överträffat henne läsekrets. Hon har också skrivit en serie romantiska romaner som använder pseudonymen Mary Westmacott. Flera av hennes verk gjordes till framgångsrika långfilmer, den mest framstående ena är Mordet på Orientexpressen (1974).

Om du gillar mordgåtor, så det enklaste sättet är att köpa böcker på nätet. Med utmärkta storsäljare samlingar dessa bokhandlar erbjuder också enorma rabatter på upp till 32 procent. Med recensioner av böcker också finns kan du få hjälp till Indien online shopping att köpa Agatha Christie böcker. Ett antal av dessa webbplatser erbjuder ett 7 dagars returrätt skydd med fri frakt och postförskott.