En kort historia om Philadelphia Flyers

I mitten av 1960-talet blev det känt att NHL var ute efter att utöka antalet lag från sex. Ligan var ute efter att ta ett förebyggande anfall mot en rivaliserande ligan planerar att bli NHL: s konkurrent. Som sådan har sex nya lagen införs i ligan. En av dessa grupper var Philadelphia Flyers, och de skulle gå på att vara en av hockey-talet, om inte alla sport “, mest framgångsrika expansionen franchising. Med detta i åtanke, låt oss gräva i några historia Flyers.


Alla sex av de nya lagen placerades i samma division. När det första säsong slutade fann reklambladen sig som nummer ett av högen trots att de avslutade säsongen med en förlorande rekord. Deras första playoff erfarenhet var inte särskilt bra. St Louis Blues slå dem i sju matcher, skicka dem packning och på väg tillbaka hem.

Det blev inte bättre. Under 1969-1970 säsongen laget bara kunde komma med sjutton segrar och inte göra playoffs. En sak introducerades under den grova säsongen som fortfarande är i kraft i dag. Ägaren av laget började spela “God Bless America” ​​över arenan högtalarna i stället för nationalsången före varje match. Det sjöngs av Kate Smith, och det är en tradition som fortfarande kan höras i dag.

Under 1970-talet reklambladen, som spelade på Spectrum, som ligger på Broad Street, blev känd för att spela en mycket fysisk match, om inte en bråka sorts hockeymatch. Detta tjänade dem smeknamnet “Broad Street Bullies” som fastnat med dem.

Kanske smeknamn visade inspirerande som playoff torkan varade inte länge. År 1974 Flyer laget segrade över Bobby Orr ledda Boston Bruins, eftersom de vann serien i sex lekar. I men sju korta år en NHL klubb hade vunnit hockey mest omhuldade pris, Stanley Cup.

Om någon trodde att 1974 mästerskapet var en lyckträff, skulle de snart bevisas fel. Den Broad Street Bullies var en del av Stanly Cup tävlingen bara ett år senare. De mötte New York Rangers i en tuff semifinal serien och avancerade till nästa omgång. Mästerskapet serien kämpar dem mot Buffalo Sabres, som de slår i sex matcher.

Genom åren har Slipsar team ingår många legendariska spelare. Bland dem är Bobby Clarke. Han började spela 1969 och åkte sin väg till NHL Hall of Fame. Clarke fick tre MVP utmärkelser och anses vara en av de 100 bästa spelarna genom tiderna av många experter.

Reklambladen har slutligen utvecklats i en av ligans mest konsekvent framgångsrika franchise. År efter år verkar de alltid befinner sig i det tjockt av playoff loppet. Så bli inte förvånad om du ser på ställningar i tidningen i morgon och hitta dem vid eller nära toppen

Be Sociable, Share!