En titt på Dan Snyders framgångsrika karriär

Gratisbio.se

Daniel Snyder är den nuvarande ägaren av Washington Redskins amerikanska fotbollslag. Hans engagemang och affärsmannaskap ledde till Redskins bli den näst mest värdefulla franchise i National Football League. Det Redskins är den högsta inkomstbringande laget i NFL, tjänar nästan 350 miljoner dollar i intäkter bara på säsongen 2009. Den Redskins skulle inte vara i ett sådant läge om inte för Snyders kloka affärsbeslut som att sälja rättigheterna att namnge Redskins ’Jack Kent Cook Stadium till FedEx och genom att öka sponsring intäkter. Vid denna tidpunkt är Redskins lagets värde nära 2 miljarder, ungefär 100% mer än vad det var värt när Snyder köpte den och blev dess ägare 1999.

Snyder är redan en self-made man år innan han blev ägare till Redskins. Otroligt, blev han den yngste chefen Honcho av ett företag som citeras i New York Stock Exchange. Detta hände 1996 efter börsintroduktionen av hans marknadsföring företaget. Han var 32 då. Trots att en University of Maryland bortfall gjorde Daniel Snyder redan sin första miljon vid en ålder av 20 genom att sälja resan paket och leasing jetplan för att studenter som ville resa till spring break destinationer i Florida och Karibien.

LyckoBingo.com

Snyder kom inte från en välbärgad familj, och att skära ned på kapitalkostnader han omvandlade sina föräldrars sovrum till en provisorisk hemmakontor. År 1988 vid 23 års ålder etablerade han ett marknadsföringsföretag som han kallade Snyder Communications. Företaget är i reklam och marknadsföring. Företaget är mest känt för sina kreativa reklam satsningar som väggskivor och för att dela ut varuprover i daghem. Verksamheten var så framgångsrik att Snyder kunde köpa sin första jetplan 1991. Hans ålder då – 26, en ålder där de flesta av oss är fortfarande undrar om vi valde rätt kurs på universitetet.

Genom åren upplevde företaget ökad tillväxt genom en rad förvärv. Vid början av andra årtusendet sålde Snyder företaget till en Havas, en global reklam-och kommunikationstjänster gruppen och den näst största i sitt slag i Frankrike, så att han kan ge full uppmärksamhet till hans nya förvärv, Redskins. Havas köpt SNC för $ 2 miljarder. Strax före det franska företaget tog över, var det egna kapitalet värdet av Snyders reklambyrå endast $ 1,3 miljarder.

Daniel Snyder äger också en rad företag samband med fotboll. Bortsett från Red Zebra Media Company, köpte han också Johnny Rockets kedja av restauranger och Dick Clark produktioner

ForHair.se