EXOTISK KOKOS KYCKLING

4 port.
1 hel kyckling eller delar, ca 1 kg
4 dl mjölk
100 g kokos
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1/2- 1 röd pepparfrukt eller
1/2- 1 tsk sambal olek
1 röd paprikan
1 msk färsk riven ingefäran eller 1 tsk malen ingefäran
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljong tärning
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt

Hetta upp mjölken och lägg i kokosen.
Låt det stå och dra tills det svalnar.
Dela den hela kycklingen i 8-1 0 bitar och bryn i smör i en stekpanna.
Salta och peppra och låt kycklingen eftersteka under lock ca 20 min.
Skala och klyfta löken.
Dela, kärna ur och strimla pepparn och paprikan.
Smält smör i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs dem några min.
Häll kokosmjölken genom en sil direkt ner i grytan.
Pressa ur kokosen med en sked.
Smaksätt med ingefära, gurkmeja och buljongtärning.
Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ner det i grytan.
Låt såsen koka upp under vispning.
Lägg i kycklingen och låt grytan koka i 3 min.
Smaka av med salt och servera direkt med kokt ris.

Be Sociable, Share!