Fånga Top 5 hemlighet kanadensiska Aktörer på Satellite TV


USA: s granne i norr, Kanada, kanske inte verkar så annorlunda från USA vid en första anblick. Större delen av landet talar engelska med en liknande accent som många amerikaner har, och strukturen av deras samhälle är ganska nära den i USA. Majoriteten av kanadensarna skulle förmodligen försummar denna generalisering – de ser sig själva som helt skilt från USA, både när det gäller regeringen och kultur. Men oavsett är det mycket lätt för en engelsktalande kanadensiska att passera för en amerikansk om han eller hon så önskar, och ofta amerikaner själva inte kan se skillnad. Detta har inneburit att ett antal kanadensare har kunnat bli bästa skådespelare i amerikanska filmer och tv-program utan att någon vet skillnaden. Chansen är, när du lättsinnigt är flippa genom kanalerna på din satellit-TV, kommer du att stöta på alla typer av kanadensare som du just hade åtagit sig var från någonstans i den övre Mellanvästern. Här är en lista över de bästa aktörerna du förmodligen aldrig gissa kom från norrut.


1. Dan Akroyd

Detta Skaffa dig de bästa fick sitt stora genombrott på Saturday Night Live, som är baserat i New York, och en av hans mest kända roller hela tiden – Elwood Blues i The Blues Brothers – har honom spela en Chicagoan. Men Akroyd härstammar faktiskt från Ottawa, landets huvudstad. Om du slår upp volymen på din HD-tv, du kanske höra honom uttala bokstaven-OEO-? lite roligt.

2. Jim Carrey

Fast han är nu en amerikansk medborgare, är Carrey faktiskt från Newmarket, Ontario. Efter en hård, fattig barndom, flyttade Carrey till Toronto och började vinna över publiken som en stand-up komiker. Han flyttade så småningom till Los Angeles, där han upptäcktes av Rodney Dangerfield, och resten är historia.

3. Pamela Anderson

Detta tidigare Playboy Bunny representerar standarden amerikanska brud för många. Men fans kan vara förvånad över att hon är faktiskt från Vancouver, British Colombia. Hon var faktiskt upptäcktes vid en Kanadensisk fotbollliga spelet när hon var 21.

4. Kim Cattrall

Mest känd för sin roll som frisk Samantha Jones på HBO hit Sex and the City, som du kan fånga på din satellit-TV, var Cattrall föddes i England men växte upp i småstaden British Colombia. Fast hon lämnade Kanada för att driva agera omedelbart efter gymnasiet, syntes hon nyligen i en British Colombia turism annons som luftade runt om i världen under 2010 Vancouver olympiska vinterspelen.

5. Michael J. Fox

Fox ursprungligen kommer från Edmonton, Alberta, smacka sandskädda i mitten av de kanadensiska prärien. Han exploderade till berömmelse på 80-talet i banden komediserien Family, som fortfarande är under syndikerade på olika kanaler på din satellit-TV, och gick vidare till stjärna i ett antal drabbats filmer som Back to the Future-serien. Trots sina kanadensiska rötter är Fox närvarande involverad i amerikansk politik, förespråkar utbyggnad av stamcellsforskning för att leta efter botemedel mot Parkinsons sjukdom, som han lider