Fetaostfyllda färsbiffar med tzatsiki och chili- tomatketchup

4 personer

600-800 oxfärs
1 st burk med tärnad fetaost
1 dl mjölk
1 st grovt hackad lök
salt och peppar
1 st gurka
250 g matlagningsyoghurt
1/2 msk salt
1 st riven vitlöksklyfta
3 st tomater
2 dl tomatketchup
1/2 msk sambal oelek (stark chili på burk)
2 msk socker
4 st pitabröd
sallad
rödlök, skuren i ringar

Oxfärsbiffarna: Blanda färsen med löken och mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Forma till 4 st bollar. Gör en grop i varje boll och tryck ner 2-3 st nedsmulade fetaosttärningar i varje boll. Forma sedan till snygga biffar.

Tzatsikin: Skär gurkan med osthyvlen, lägg skivorna i en skål och salta dom. Låt dom stå och vätska av sig i rumstemperatur i ca 20 minuter. Lägg yoghurten i en skål, krama ur gurkan och blanda den med yoghurten. Riv vitlöken och lägg i yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

Chili- tomatketchup: Tärna tomaterna. Värm ketchupen i en kastrull tillsammans med sockret, tomaterna och chilimassan. Smaksätt med salt och peppar. Servering: Grilla biffarna och pitabrödet. Lägg biffarna i pitabrödet. Lägg i salladen, löken och såserna.

Be Sociable, Share!