Fiskgratäng med savoykål och riven muskot

400 g fryst torskfilé

1 kg potatis
1-2 dl mjölk
1 ägg
2 msk smör
salt och peppar
muskotnöt
vitlök

1/4 savoykålshuvud
2 morötter
1 purjolök
2 dl grädde
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och peppar
2 dl finskuren dill

Sätt ugnen på 200 grader och skär fisken i kuber.

Mos:
Skala och koka potatisen. Häll i mjölken, ägget och smöret och vispa
med en elvisp. Tillsätt salt, peppar, riven muskotnöt och riven vitlök
efter smak.

Stuvning:
Skär savoykålen i strimlor och skala och tärna morötterna. Fräs kålen,
morötterna och purjolöken i lite olja i en kastrull. Häll på grädden
och mjölken och låt koka tills kålen och morötterna är mjuka. Blanda
därefter i 1 dl av osten. Låt blandningen koka ner tills konsistensen
är krämig. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg fisken i botten på ett ugnsfast form, salta och peppra. Blanda
ner dillen i stuvningen och häll den över fisken. Fördela moset och
resten av osten ovanpå. Baka gratängen i ugnen i ca 25-30 minuter.

Carfax

Be Sociable, Share!