Fläskfilé i chutneysås

ca 4 pers

600 g fläskfilé
2 purjolökar
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2-1 dl mango-chutney
ev 1 st färsk mango i tärningar
2,5 dl mellangrädde
1 dl buljong
1 msk japansk soya
1 tsk vinäger
1/2 tsk riven ingefära eller 2 krm torkad

Beredning; blanda mango-chutney, mellangrädde, buljong,
soya, vinäger och ingefära i en gryta. Koka upp.
Skär fläskfilén i skivor och stek dem vackert gyllenbruna i smöret.
Lägg skivorna i grytan och låt allt småputtra i 10 minuter.
Skär purjolöken i sneda, ca 2 cm tjocka skivor.
Fräs i lite smör i ca 1 minut, salta och peppra,
blanda ev i den tärnade färska mangon.
Fördela fläskfilén och såsen på fyra tallrikar eller
lägg upp i en vacker serveringsskål.
Lägg på purjolöken och servera med ris eller pasta.

Passande vin
Veronica
varunr: 3127
Servera alltid ett gott
mineralvatten till måltiden


Be Sociable, Share!