Fläskfilé Impero

Ingredienser:

600 g fläskfilé
2 gula lökar
1 gul paprika
2 msk olja till stekning
2 tsk sambal odelek (stark chilipasta)
2 msk chilisås
1 tsk curry
1 tsk socker
2 msk soja
2 dl crème fraiche
skal och saft av 1 apelsin
ev. 1 dl vitt vin till spädning

Receptet är beräknat för 4 personer

Tillredning :

Putsa och skär fläskfilén i 0,5 cm tjocka skivor.
Strimla löken och paprikan. Riv av skalet och pressa saften ur apelsinen.
Bryn löken lätt i oljan
(gärna i en traktörpanna = vid panna med öppna kanter) och tillsätt paprikan,
apelsinskalet och sockret. Låt bryna tillsammans i några minuter.
Skeda i sambal odelek, chilisås, soja, curry, crème fraiche och vitt vin.
Koka upp såsen. Låt den småputtra på svag värme.
Bryn under tiden fläskfilén i en stekpanna.
Salta och peppra den lätt och bryn den snabbt på båda sidor.
Häll över såsen. Späd eventuellt med mer vin och smaka av.

Servera med jasminris.

Be Sociable, Share!