Fläskfilé med konjak


Putsa fläskfilén. Bryn den runt om i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Efterstek filén i ugnen i 200°C, 15-20 min.
Skiva köttet tunt lite på snedden. Servera med såsen, potatiskaka och haritcots verts.
Sås:
Skala och finhacka löken. Fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull.
Häll på 2 msk konjak, vatten och fond. Koka upp och låt småkoka ca 5 min.
Blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. Koka ytterligare 5 min.
Smaka av med soja, den sparade konjaken och ev lite salt.


1 fläskfilé, ca 600 g
1 msk margarin eller smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
SÅS:
2 schalottenlökar
eller 1/2 gul lök
2 krm svartpeppar
1 msk margarin eller smör
3 msk konjak
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1-2 tsk soja
ev salt


Be Sociable, Share!