Fläskfile med paprikasås

PAPRIKASÅS:
2 röda paprikor
1 msk olja
1/2 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 dl grädde
2 msk maizenaredning för ljusa såser
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1/2-1 krm kajennpeppar
1 vitlöksklyfta
500 g fläskfilé
1 msk margarin eller smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g pinjenötter
280 g pasta av valfri sort

Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Fräs paprikan i oljan i en kastrull. Häll på vin och buljong.
Låt koka ca 10 min. Mixa i matberedare.
Häll tillbaka i en kastrull och låt koka upp.
Tillsätt grädden och red med maizenaredning.
Smaka av med salt, socker, kajennpeppar och pressad vitlök.
Putsa fläskfilén och skär i strimlor.
Fräs strimlorna i matfettet i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Rosta nötterna i en torr stekpanna eller i mikrovågsugn.

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Låt rinna av och blanda med sås och fläskfilé.
Strö över pinjenötterna. Servera pastan med grönsallad.

Be Sociable, Share!